Mainos

Auerin puolustuksella viimeinen sana – MTV3 seuraa loppulausuntoja

Ulvilan maraton-oikeudenkäynnissä päästään tiistaina loppusuoralle. Vuorossa ovat loppulausunnot.

MTV3 Live seuraa oikeudenkäyntiä Porissa kello 9.30 alkaen. MTV3 pyysi mahdollisuutta lähettää nämä loppulausunnot suorana tv-lähetyksenä, mutta syyttäjä ja puolustus torjuivat sen. Live-seuranta on siis tekstimuotoista, mutta suoraan oikeussalista käytännössä reaaliaikaisesti.

Satakunnan käräjäoikeus antoi maanantaina loppulausunnoista lyhyen tiedonannon: ”Loppulausuntojen antaminen aloitetaan julkisesti, salainen osio loppulausunnoista annetaan erikseen”.

Tiedonanto tarkoittaa sitä, että julkisesti käsitellään lähes kaikki muu paitsi Auerin lasten kertomukset ja kertomusten uskottavuuden arviot. Nämä loppukesästä 2011 tulleet kertomukset ovat keskeinen osa syyttäjän uutta näyttöä. Auerin puolustus on pitänyt niitä sepitettyinä.

Mikä on loppulausunto?

Loppulausunnoissaan asianosaiset tekevät yhteenvedon asiasta. Syyttäjä aloittaa esittämällä käsityksensä syytetyn syyllisyydestä. Tämän jälkeen kukin asianosainen esittää vuorollaan loppulausuntonsa. Syytetty saa aina käyttää viimeisen puheenvuoron.

Seuraamuskeskustelu on Ulvilan tapauksessa yksinkertainen. Koska Aueria syytetään murhasta, muita vaihtoehtoja ei ole kuin elinkautinen.

Lopuksi Auerin puolustus esittää vielä laskun oikeudenkäyntikuluista.

Loppulausuntojen jälkeen juttu jää päätettäväksi. Vielä ei tiedetä koska Satakunnan käräjäoikeus antaa ratkaisun. Se selvinnee tiistaina.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.