Ulkoministeriö vahvistaa: Al-Holin leirin kaksi lasta on Suomen viranomaisten hallussa

Helsingin lastensuojelussa on varauduttu suomalaislasten ja äitien mahdolliseen paluuseen al-Holin leiriltä 1:42
Videolta voit katsoa uutisjutun siitä, kuinka Helsingin lastensuojelussa on varauduttu suomalaislasten -ja äitien mahdolliseen paluuseen.

Ulkoministeriön mukaan suomalaisviranomaisten hoivissa on kaksi suomalaista lasta al-Holin leiriltä. Tarkoituksena on kotiuttaa lapset Suomeen.

Tiedotteessa ei oteta kantaa siihen, ovatko kaksi suomalaislasta orpoja. Viranomaiset järjestävät tiedotustilaisuuden Helsingissä tänään klo 20.15 alkaen. MTV Uutiset seuraa tilaisuutta. 

Ulkoministeriö on jo aiemmin tiedottanut, että lasten turvallisuuden ja yksityisyyden suojan vuoksi ulkoministeriö ei anna julkisuuteen lapsia koskevia tietoja.

Videolta voit katsoa ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) haastattelun al-Holin suomalaisevakuointeihin liittyen. 

Al-holin leiriltä tuodaan lapsia Suomeen – ulkoministeri Haavisto huolissaan lasten turvallisuudesta:"Meidän täytyy toivoa, etteivät he joudu ihmiskaupan kohteeksi" 3:19

Kahden kotiutettavan lapsen kohtaloista on liikkunut kuluneella viikolla useita tietoja. Ilta-Sanomat kertoi torstaina, että kurdien korkean tason turvallisuuslähteet ovat vahvistaneet tiedon siitä, että kaksi niin sanottua "Isis-lasta” on luovutettu Suomen viranomaisten haltuun.

Samoin Helsingin Sanomat sai jo keskiviikkona käsiinsä tietoja, joiden mukaan kahden orpolapsen evakuoimisoperaatio on hyvää vauhtia käynnissä.

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) ei ole kuluneella viikolla ottanut kantaa siihen, missä aikataulussa suomalaislasten evakuoiminen tai kotiuttaminen Suomeen tapahtuu.

21.12. klo 18.11: Juttua täydennetty tiedolla tiedotustilaisuudesta. 

Lue myös:

    Uusimmat