Ulkoministeriö vahvistaa: Al-Holin leirin kaksi lasta on Suomen viranomaisten hallussa

1:42
Videolta voit katsoa uutisjutun siitä, kuinka Helsingin lastensuojelussa on varauduttu suomalaislasten -ja äitien mahdolliseen paluuseen.

Ulkoministeriön mukaan suomalaisviranomaisten hoivissa on kaksi suomalaista lasta al-Holin leiriltä. Tarkoituksena on kotiuttaa lapset Suomeen.

Tiedotteessa ei oteta kantaa siihen, ovatko kaksi suomalaislasta orpoja. Viranomaiset järjestävät tiedotustilaisuuden Helsingissä tänään klo 20.15 alkaen. MTV Uutiset seuraa tilaisuutta. 

Ulkoministeriö on jo aiemmin tiedottanut, että lasten turvallisuuden ja yksityisyyden suojan vuoksi ulkoministeriö ei anna julkisuuteen lapsia koskevia tietoja.

Videolta voit katsoa ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) haastattelun al-Holin suomalaisevakuointeihin liittyen. 

3:19

Kahden kotiutettavan lapsen kohtaloista on liikkunut kuluneella viikolla useita tietoja. Ilta-Sanomat kertoi torstaina, että kurdien korkean tason turvallisuuslähteet ovat vahvistaneet tiedon siitä, että kaksi niin sanottua "Isis-lasta” on luovutettu Suomen viranomaisten haltuun.

Samoin Helsingin Sanomat sai jo keskiviikkona käsiinsä tietoja, joiden mukaan kahden orpolapsen evakuoimisoperaatio on hyvää vauhtia käynnissä.

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) ei ole kuluneella viikolla ottanut kantaa siihen, missä aikataulussa suomalaislasten evakuoiminen tai kotiuttaminen Suomeen tapahtuu.

21.12. klo 18.11: Juttua täydennetty tiedolla tiedotustilaisuudesta. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja