Mainos

Ulkoministeriö: Jemenissä ei tiedetä olevan muita suomalaisia

Ulkoministeriön tiedossa ei ole, että Jemenissä olisi siepattujen lisäksi tällä hetkellä muita suomalaisia. Ministeriöstä kerrotaan, että matkustusilmoituksia Jemeniin ei ole tullut.

– Mutta emme voi tietää, mikä todellinen tilanne on, Riia Järvenpää kertoo ministeriön viestintäpäivystyksestä.

Ulkomaille matkustava tai muuttava voi halutessaan tehdä matkustusilmoituksen ministeriölle tai Suomen edustustolle hätätapauksia ja kriisitilanteita varten. Kaikki eivät ilmoitusta tee.

Liike- ja virkamatkoja Jemeniin järjestävällä Starlight Toursilla ei ole tällä hetkellä suomalaisia Jemenissä. Matkatoimisto järjesti aiemmin myös kielimatkoja maahan, mutta lopetti ne pari vuotta sitten levottomuuksien takia. Siepatut eivät ole Starlight Toursin asiakkaita.

Toimitusjohtaja Timo Saressalon mukaan arabian opiskelijoita houkutteli Jemeniin edullinen hintataso ja kielen puhtaus.

– Jemenissä oli hirvittävän halpaa verrattuna esimerkiksi Beirutiin tai Kairoon, ja Jemenin puhekieli on vähiten etääntynyt kirjakielestä. Sillä kielellä pärjää joka paikassa. Lisäksi siellä englannintaito ei ole kovin yleistä, joten siellä on pakko puhua arabiaa, Saressalo kertoo.

Myöskään esimerkiksi Helsingin yliopiston arabian kielen ja islamin tutkimus ei järjestä opiskelijoilleen kieliopintoja maahan. Jemenissä on kuitenkin useita yksityisiä instituutteja, jotka tarjoavat opintoja ulkomaalaisille.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.