EU:n ulkoministerit tapasivat presidentti Zelenskyin Kiovassa – Elina Valtonen: "Lähetämme tärkeän viestin EU:n vahvasta tuesta Ukrainalle"

Suomen ulkoministeri Elina Valtonen (kok.) ja muut EU:n ulkoministerit tapaavat tänään Kiovassa, jossa he osallistuvat ulkoministereiden epäviralliseen kokoukseen.

Ulkoministeriön tiedotteen mukaan EU:n ulkoministerit ovat tavanneet tänään Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin sekä ulkoministerin Dmytro Kuleban

Tapaamisessa keskusteltiin EU:n tuesta Ukrainalle, EU:n ja Ukrainan suhteista ja Ukrainan EU-lähentymisestä. 

Suomi seisoo Ukrainan rinnalla niin pitkään kuin on tarve. Tällä vierailulla lähetämme tärkeän viestin EU:n vahvasta ja pitkäjänteisestä tuesta Ukrainalle, Valtonen sanoo tiedotteen mukaan. 

Ulkoministerien tapaamisessa on ollut esillä myös Ukrainan rauhansuunnitelma ja siihen liittyvä globaali vaikuttamistyö. 

Valtosen mukaan ponnistelut oikeudenmukaisen ja kestävän rauhan eteen ovat käynnissä, vaikka sota edelleen jatkuu. 

– Ukrainan rauhansuunnitelmalle haetaan laajaa kansainvälistä tukea.

EU:n ulkosuhteista vastaavan Josep Borrellin kyseessä on ensimmäinen kerta, kun kaikkien 27 jäsenmaan edustajat tapaavat EU:n ulkopuolella.

Borrell myös totesi viestipalvelu X:ssä (entinen Twitter), että EU:n tulevaisuus on Ukrainassa.

Juttua päivitetty kello 13.42: Lisätty tieto EU:n ulkoministerien ja Ukrainan presidentin sekä ulkoministerin tapaamisesta ja Elina Valtosen kommentit.

Lue myös:

    Uusimmat