Mainos

Ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari vaatii briteiltä perusteluja, jos maa hakee taas lisäaikaa EU-erolle: "Odotamme sitä konkretiaa"

Ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari (sd.) vieraili Kymmenen Uutisissa kommentoimassa tuoreimpia brexit-käänteitä. Britannian parlamentin alahuone hyväksyi keskiviikkoiltana lakiehdotuksen, joka tähtää kovan brexitin torjumiseen. Ehdotus etenee seuraavaksi ylähuoneen käsittelyyn. 

Skinnari sanoo, että jos Britannia päätyy jälleen hakemaan lisäaikaa EU-erolle, lisäajan saamiselle pitää olla hyvät perustelut. Lisäksi EU-maiden täytyy olla yksimielisiä lisäajan myöntämisestä. 

EU on todennut useaan otteeseen, että EU-erosopimuksesta ei enää neuvotella. Skinnarin mukaan neuvottelujen avaaminen voi olla mahdollista vain, jos britit tuovat pöytään konkreettisia perusteluja mahdollisten muutosehdotusten tueksi.

– Odotamme sitä konkretiaa.  

Epävarmuus vaikuttaa talouteen jo nyt

Skinnarin mukaan Britannian epävakaa tilanne näkyy jo nyt kansainvälisessä kaupassa. Epävarma tilanne vaikuttaa esimerkiksi siihen, miten yritykset uskaltavat investoida. 

Epävarmuus heijastuu myös Suomeen, eikä ole yhdentekevää, lähteekö Britannia EU:sta sopimuksella vai ilman.  

– Meillä on valtioneuvoston sivuilla brexit-osio, josta yritykset ja kansalaiset saavat tietoa siitä, miten valmistautua kovaankin brexitiin.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja