Mainos

Ulkomaalaiset toimittajat seuraavat vaaleja

Vakinaisesti Suomesta raportoivien muutaman kymmenen toimittajan lisäksi vaaleihin on ilmoittautunut 85, mikä on viime vaaleja selvästi vähemmän.

Presidentinvaaleja on seuraamassa vähemmän ulkomaalaisia toimittajia kuin edellisissä vaaleissa. Suomen presidentinvaalien tulos kiinnostaa erityisesti EU:hun pyrkiviä maita.

Uutisoidessaan vaaleista toimittajat tekevät Suomesta paljon muitakin juttuja, esimerkiksi hollantilaista yleisöä kiinnostaa enemmän Matti Nykänen kuin Tarja Halonen.

- Soitin päätoimittajalleni siitä, hän hehkutti, että Matti oli 80-luvun suuri sankari. Ihmisiä kiinnostaa Hollannissa enemmän Matin erikoinen tarina, juorut ja elokuva kuin Tarja Halonen. Ainakin Nykänen on paremmin tunnettu kuin Halonen, kuvaa ulkomaantoimittaja Windy Kester GPD-uutistoimistosta.

Vakinaisesti Suomesta raportoivien muutaman kymmenen toimittajan lisäksi vaaleihin on ilmoittautunut 85, mikä on viime vaaleja selvästi vähemmän. EU:hun pyrkivässä Romaniassa halutaan tietää, millaista johtajaa vanhassa demokratiassa etsitään.

- Suomalaiset haluavat paitsi poliittisen johtajan, myös mielipidejohtajan. Oikean henkilön, linjaa Denisa Udroiu Radio BBC Romaniasta.

Ulkomaisille kirjeenvaihtajille oli järjestetty omat haastattelutilaisuutensa. Useimpien ehdokkaiden kohdalla oli turhaan odotettu selkeää Nato-kantaa.

- Kanta Natoon kiinnostaisi ulkomaillakin, aion kirjoittaakin siitä, koska se on kansainvälisempi teema kuin keskustelu hyvinvointivaltiosta, hollantilainen Kester sanoo.

Suomen presidentinvaaleista on vaikea löytää maailman mediaa kiinnostavaa uutista.

- Maailmalla on jo monta naista poliittisena johtajana, se kortti ei enää toimi, valittelee espanjalaisen El País -lehden toimittaja Adrian Soto.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.