Ukrainassa on käynnissä hiljainen sotilasoperaatio, joka voi olla ratkaiseva käänne sodan seuraavassa vaiheessa

6:18
Katso myös: Kuinka merkittävä käänne Hersonin takaisinvaltaus on? Sotatieteilijä kertoi asiasta 11. marraskuuta MTV Uutiset Livessä.

Kinburnin niemimaalla Ukrainassa on käynnissä sotilasoperaatio, jonka lopputulema voi olla ratkaiseva käänne sodan seuraavassa vaiheessa.

Ukrainalla on käynnissä sotilasoperaatio Kinburnin niemellä, on Ukrainan edustaja vahvistanut julkisuudessa. Jo aiemmin operaatiosta levisi julkisuudessa huhuja, mutta Kinburnin taisteluista on kerrottu hyvin vähän julkisuuteen.

Ukrainan valtion omistama uutis- ja tietotoimisto Ukrinform kertoo, että Kinburnin vapautusoperaatio on käynnissä. Ukrainan armeijan eteläisen sotilaspiirin tiedottaja Nataliya Gumenyuk sanoi, että operaatio jatkuu ”hiljaisessa moodissa”.

Dneprjoen itäpuolella sijaitsevaa Kinburnin niemimaan kärkikaistaletta kuvaillaan yleisesti strategisesti merkittäväksi kohteeksi. Niemimaa erottaa Dneprjoen Mustastamerestä. Se on Venäjän joukkojen miehittämä.

Jos Ukraina saa maakaistaleen hallintaansa, Venäjä ei pysty enää nykyiseen malliin iskemään Ukrainan hallitsemalle Mustanmeren rannikolle, amerikkalainen ajatushautomo ISW kuvaa raportissaan. Venäjä voi nyt iskeä kaistaleelta käsin muun muassa rannikkokaupunki Odessaan sekä Mykolajiviin. Lisäksi Ukraina voisi siirtää joukkojaan Dneprjoen vasemmalle rannalle ilman, että niiden tarvitsisi ylittää itse jokea.

The New York Times kirjoittaa, että maakaistaleen ukrainalaishallinta voisi olla jopa ratkaiseva käänne sodan seuraavassa vaiheessa.

Venäjä on vetänyt joukkonsa Hersonin kaupungista, mutta asiantuntijat odottavat Venäjän pitävän lujasti kiinni Kunburnin kaistaleesta, NY Times kirjoittaa. Lehden mukaan Kinburnin palautuminen Ukrainan hallintaan tarkoittaisi sitä, että olennaisen tärkeät Venäjän huoltoreitit Krimin niemimaalta pohjoiseen olisivat helposti Ukrainan aseiden saavutettavissa.

Mykolajivin alueen sotilashallinnon johtaja Vitalii Kim sanoi tiistaina Telegram-palvelussa, että ukrainalaiset etenevät Kinburnin operaatiossaan, NY Times kertoo.

6:18
Katso myös: Itä Nyt: Venäläistutkijan mukaan Ukrainan sota voi kestää vielä pari vuotta

Oikaisu: Korjattu Kinburnin ja sotilasoperaation kirjoitusasua 24. marraskuuta kello 8.18.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja