Ukrainan vastustaja ei osoittanut tukea – lehdistötilaisuudessa seurasi vielä kyseenalainen episodi

Ukrainalainen toimittaja Irina Koziupa teki työtään ja esitti Ukrainaa vastaan pelatun Kansojen liigan ottelun jälkeen Armenian jalkapallomaajoukkueen päävalmentajalle Joaquin Caparrosille aiheellisen kysymyksen. Sitä seurasi kyseenalainen ilmoitus.

Ukraina ja Armenia pelasivat lauantaina Kansojen liigan B-tason ottelun Ukrainan sijaan Puolan Lodzissa, koska Venäjä käy Ukrainassa hyökkäyssotaa. Ukraina voitti pelin maalein 3–0.

Armenia on yksi maista, jotka eivät ole tuominneet Venäjän käymää hyökkäyssotaa. Armenialta ei nähty myöskään eleitä ukrainalaisten kärsimyksiä kohtaan lauantaina käydyn jalkapallo-ottelun yhteydessä.

Ukrainalainen toimittaja Irina Koziupa esitti aiheen tiimoilta kysymyksen Armenian päävalmentajalle Joaquin Caprarrosille.

– Mitä haluaisit sanoa Ukrainan joukkueelle ja ukrainalaisille, koska Armenian maajoukkue ei osoittanut tässä ottelussa tukea Ukrainalle? Koziupa kysyi.

Koziupa kertasi tätä seuranneita tapahtumia sosiaalisessa mediassa.

– Ääni Zoomissa sanoi, että tämä on jalkapallo-ottelu, ei politiikkaa. Eikä valmentaja vastaa tähän kysymykseen. Sitä ei edes käännetty hänelle, Koziupa kertoi.

Espanjalainen Caparros sanoi Koziupan mukaan "olevansa pahoillaan". 

Koziupa jatkoi sosiaalisessa mediassa painavasti.

– Antakaa minun muistuttaa, että sota ei ole politiikkaa. Sota on sotaa.

Ukraina johtaa Kansojen liigan B-liigan 1. lohkoa kuudella pisteellä. Irlanti, Skotlanti ja Armenia ovat kukin kolmessa pinnassa. Ukraina ja Skotlanti ovat pelanneet vain kaksi peliä, Irlanti ja Armenia kolme.

Lue myös:

    Uusimmat