Ukrainan tiedustelupalvelu: Venäjä iskenyt pohjoiskorealaisilla Hwasong-11 -ohjuksilla

Ukrainan tiedustelupalvelu (SBU) kertoo tutkimustensa vahvistavan, että Venäjä on käyttänyt Pohjois-Koreasta hankkimiaan ballistisia ohjuksia iskuihin Ukrainassa. 

SBU:n mukaan iskuja on tehty ainakin 20 ohjuksella ja niiden seurauksena on kuollut yli 20 siviiliä ja toistasataa on haavoittunut vaikeasti.

SBU:n mukaan Venäjän käyttämät pohjoiskorealaiset ohjukset ovat olleet mallia Hwasong-11. Niitä käytettiin muun muassa iskuihin Zaporizhzhjan alueella joulukuun lopulla sekä Kiovaan tammikuussa, SBU kertoo.

SBU julkaisi sosiaalisessa mediassa kuvia löytämistään pohjoiskorealaisten ohjusten jäänteistä.

Yhdysvallat kertoi jo alkuvuodesta pohjoiskorealaisten ohjusten käytöstä Ukrainan sodassa.

Uutistoimisto Reuters puolestaan kertoi keskiviikkona myös Iranin suostuneen myymään Venäjälle satoja ballistisia ohjuksia.

Venäjä väitti vallanneensa pikkukylän

Venäjä väitti tänään, että sen joukot ovat saaneet haltuunsa pienen Pobedan kylän. Kylä sijaitsee noin viisi kilometriä Donetskin kaupungista länteen.

Ukraina ei ole toistaiseksi kommentoinut väitteitä.

Aiemmin tässä kuussa Venäjä onnistui valtaamaan kuukausien taisteluiden jälkeen Avdijivkan kaupungin Ukrainan itäosassa.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi kertoi maanantaina, että Ukrainan joukkojen tilanne on erittäin vaikea eturintaman useissa osissa.

Zelenskyin mukaan Ukrainan asevoimiin vaikuttaa länsimaiden sotilasavun hidastelu.

Venäjän laajamittaisen hyökkäyssodan alkamisesta Ukrainassa tulee lauantaina kuluneeksi kaksi vuotta.

Lue myös:

    Uusimmat