Ukrainan kerrotaan iskeneen lentotukikohtaan ja öljynjalostamoon Venäjällä – videolla näkyy öljysäiliön räjähdys

Ukrainan kerrotaan iskeneen lentotukikohtaan ja öljynjalostamoon Venäjän puolella 1:12
Videolla näkyy räjähdys öljysäiliössä Kalach-na-Donun kaupungissa Volgogradin alueella ja tulipalo sähköasemalla Rostovissa.

Venäjän viranomaiset sanoivat Ukrainan iskeneen kymmenin lennokein useille Venäjän alueille tiistain vastaisena yönä, kertoo uutistoimisto Reuters.

Reutersille puhuneen turvallisuuslähteen mukaan iskut osuivat öljynjalostamoon, sotilaslentokentälle ja sähköasemaan. Lähteen mukaan iskujen taustalla oli Ukrainan turvallisuus- ja sotilastiedusteluviranomaisten yhteisoperaatio.

Lähteen mukaan Ukraina iski Ahtubinskin lentotukikohtaan Astrahanin alueella, öljynjalostamoon Volgogradin alueella ja sähköasemaan Rostovin alueella.

Ahtubinsk sijaitsee noin 450 kilometriä itään Ukraina rajalta ja parinkymmenen kilometrin päässä Kazakstanin rajasta.

Britannian puolustusministeriön mukaan Venäjällä on ollut Ahtubinskin lentotukikohdassa muun muassa kehittyneitä viidennen sukupolven Su-57-häivehävittäjiä, joita se on käyttänyt operaatioissa Ukrainaa vastaan.

Jutun alussa olevalla videolla näkyy räjähdys öljysäiliössä Kalach-na-Donun kaupungissa Volgogradin alueella. Videolla näkyy myös tulipalo sähköasemalla Rostovissa.

Videoiden sijainnit on kyetty vahvistamaan videoilla nähtyjen rakennusten, savupiippujen, antennien, tielinjausten, puiden, pylväiden, muuntajien ja johtimien perusteella.

Videoiden kuvauspäivää Reuters ei ole kyennyt riippumattomasti vahvistamaan.

Venäjän puolustusministeriö kertoo Venäjän pudottaneen lennokkeja Belgorodin, Voronežin, Astrahanin, Kurskin ja Rostovin alueiden yllä, kirjoittaa ukrainalaislehti The Kyiv Independent.

Lue myös:

    Uusimmat