Ukrainan EM-sankari joutui omassa maassaan rajun kritiikin kohteeksi – taustalla tulehtunut poliittinen tilanne

Ukrainan jatkoaikasankariksi Ruotsia vastaan neljännesvälierässä noussut Artem Dovbyk on joutunut Ukrainassa kovan kritiikin kohteeksi puhuttuaan ottelun jälkeisessä haastattelussa venäjää.

Sekä ukraina että venäjä ovat molemmat laajasti puhuttuja kieliä Ukrainassa, mutta pitkään jatkuneet jännitteet maiden välillä ovat johtaneet ristiriitoihin myös kielikysymyksissä.

Ukrainan kieleen liittyvästä lainsäädännöstä vastaava viranomainen Taras Kremin on sanonut, että urheilijoita vaaditaan puhumaan julkisissa esiintymisissä ukrainaa.

Samalla ku monet katsoivat Dovbykiin kohdistuneen kritiikin asialliseksi, toiset katsoivat sen peittävän aiheettomasti Dovbykin sankariteon Ruotsi-ottelussa.

Ukrainalainen journalisti Roman Burko sanoi kielikysymyksen olevan tärkeä, mutta sen ei tulisi tämän mukaan viedä kansalaisten iloa neljännesvälieräottelun voitosta.

– Voitto oli ilo, joka yhdistää hyvin erilaisista poliittista taustoista tulevat erilaisia kieliä puhuvat Ukrainan kansalaiset, Burko sanoi BBC:n mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat