Mainos

Ukraina: Poroshenko uskoo vanginvaihdon onnistuvan

Ukrainan presidentti Petro Poroshenko kertoo edistyneensä neuvotteluissa Venäjällä tuomitun Nadija Savtshenkon palauttamisesta Ukrainaan.

Poroshenko keskusteli asiasta puhelimitse Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa eilen illalla. Venäjä on vahvistanut, että puhelun aikana keskusteltiin Savtshenkon ja Ukrainassa eilen tuomittujen venäläismiesten kohtaloista. Muita yksityiskohtia tai mahdollista sopimusta Venäjä ei ole kommentoinut.  

Poroshenko on kuitenkin myös pyytänyt olemaan spekuloimatta esimerkiksi sitä, milloin palautukset tapahtuisivat.

Ukrainalaislentäjä Savtshenko tuomittiin maaliskuussa vankeuteen osallisuudesta kahden venäläistoimittajan murhaan. Venäjän mukaan hän auttoi Ukrainan sotilaita osumaan toimittajiin. Savtshenkosta on tullut kotimaassaan kansallissankari.

Kaksi venäläismiestä tuomittiin Ukrainassa eilen kapinallisjoukoissa taistelemisesta. Ukraina sanoo heidän olleen Venäjän armeijan tiedusteluyksikön jäseniä, mutta Venäjän mukaan he olivat eronneet armeijan palveluksesta ennen rajan ylittämistä.

Poroshenko toivoo vanginvaihtoa

Poroshenko oli ehdottanut vanginvaihtoa jo ennen eilisiä tuomioita.  
Savtshenko on protestoinut 22 vuoden vankeustuomiotaan syömä- ja juomalakolla. Hänen terveydentilansa on uskottu huonontuvan nopeasti. Poroshenko on kertonut kiinnittäneensä Putinin huomion Savtshenkon kriittiseen terveydentilaan. Presidentti on ilmoittanut olevansa halukas lähettämään lentokoneensa hakemaan Savtshenkoa.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.