Ukkosta, myrskytuulia ja hiekkaa – tätä kaikkea Suomi saa niskaansa

Pekka Pouta: "Se olisi hellettä, jos olisi kesä" 3:12
Katso Pekka Poudan sääennuste.

Ilmatieteen laitoksen mukaan ukkonen on vuodenaikaan nähden voimakas.

Suomeen on saapumassa Selkämereltä ukonilma, joka tuo mukanaan salamointia ja jopa rankkoja vesisateita, Ilmatieteen laitos kertoo viestipalvelu X:ssä.

Ukkosrintama liikkui aamukymmenen aikaan Vaasan tietämillä Pohjanmaan rannikolla. Ennusteen mukaan ukkonen on liikkumassa iltapäivän mittaan kohti Suomen pohjois- ja koillisosia. Ukkosta saattaa olla päivän aikana luvassa Kainuussa saakka.

Ilmatieteen laitoksen mukaan ukonilma on vuodenaikaan nähden voimakas. Erityisen kovia tuulia ei kuitenkaan ole tiedossa, ja puuskavahingot ovat epätodennäköisiä.

– Tuskin siinä kovin paljon tuulia on, mutta salamointia ja vesisateita varmaan paikoin tulee, päivystävä meteorologi Helena Laakso Ilmatieteen laitokselta sanoo STT:lle.

Vaikka sadekuurot voivat yltyä rankoiksi, ne kuitenkin etenevät Ilmatieteen laitoksen mukaan nopeasti.

Suomen yli liikkuu ennusteissa myös "annos Saharan hiekkaa", sanoo Forecan meteorologi Joanna Rinne.

Oletko paikalla? Kaipaamme havaintoja. Lähetä kuvasi ja videosi meille WhatsAppilla numeroon 040 5785504 tai osoitteeseen mtvuutiset.fi/lukijankuvat.

Kevään lämpöennätys saattaa rikkoutua

Maan etelä- ja keskiosissa lämpötilat liikkuvat tänään 12–17 asteessa. Kaakossa voidaan yltää vielä tätä korkeampiin lukemiin. Kevään ja samalla kuluvan vuoden lämpöennätys saattaa mennä Laakson mukaan päivän aikana rikki.

Tämän vuoden toistaiseksi korkein lämpötila on huhtikuun alussa Helsinki-Vantaan lentoasemalla mitattu 17,7 astetta.

– Katsotaan nyt, miten pilvistä tuolla kaakossa on iltapäivän tunteina. Kyllä ennätys voi mahdollisesti rikkoutua, Laakso tuumii.

Pohjoisessa on vesisateiden vuoksi muuta maata viileämpää, ja lämpötila on päivällä viidestä kymmeneen astetta. Aivan pohjoisimmassa Lapissa voidaan jäädä alle viiteen asteeseen.

Lue myös:

    Uusimmat