Ukkoset ja rankat sateet leviävät Suomeen – sama ukkosrintama viilentää Keski-Euroopan

Lähipäivinä tulee sateita ja ukkosia. Sää jatkuu viileänä koko viikon.

Tänään keskiviikkona sateita leviää jo päivän mittaan lounaasta ja illalla ja yöllä sataa maan etelä- ja keskiosassa. Etenkin lännessä sateet ovat runsaita.

Torstaina sateet matkaavat kohti pohjoista ja maan etelä- ja keskiosassa syntyy yleisesti sade- ja ukkoskuuroja.

– Torstaina voi salamoida kunnolla, etenkin lännessä ja maan keskiosassa. Vettä voi tulla vuorokaudessa lännessä noin 30 millimetriä, maan keskiosassakin 20-30 millimetriä. Rankoissa sadekuuroissa vettä voi sataa paikoin enemmänkin. Sade- ja ukkoskuurot jatkuvat myös perjantaina, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Viikonloppuna sateet ovat vähenemään päin, mutta sää on yhä epävakaista. Tuuli puhaltaa pohjoisesta viileää ilmaa ja sää on pilvistä. Lämpötilat ovat maan etelä- ja keskiosassa 15-20 asteessa, pohjoisessa 10-15 asteessa.

Keski-Euroopan kovat helteet ohi

Suomen sateet ja ukkoset liittyvät laajaan matalapaineeseen, joka viilentää Keski-Euroopan sään. Tänään ukkosia tulee Alpeilta kohti Puolaa ja Valko-Venäjää. Keski-Euroopassa on viime aikoina mitattu 30-40 asteen lukemia, mutta nyt sää kylmenee jopa 15-20 asteella noin 20 asteeseen esimerkiksi Saksassa. Etelä-Euroopassa Välimeren ympäristössä jatkuu kuuma sää.

Sadetutka ja paikkakuntakohtaiset ennusteet MTV:n sääsivustolla.







Uusimmat