Mainos

Ukkoset hyökyvät päälle ja sää viilenee – MTV Uutisten meteorologi: "Salamointi voi olla rajuakin"

3:05

Ukkosta on huomenna odotettavissa koko maahan. Myös paikalliset tulvat ovat mahdollisia. Säät viilenevät ukkosen myötä nopeasti.

Tänään on ollut vuoden toistaiseksi lämpöisin päivä, kun lämpötila kohosi Oulussa 32,3 asteeseen. Korkeita lämpötiloja on mitattu yleisesti koko maassa ja Lapissakin on päästy paikoin hellelukemiin. Ukkoset kuitenkin viilentävät sään pian.

Ukkosta on esiintynyt tänään monin paikoin, mutta erityisesti maan länsiosassa.

– Vähitellen ukkoset viilentävät sään ja sunnuntaina helteeseen päästään enää maan itäisimmässä osassa, kertoo MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

Tulvat ovat mahdollisia

Vaasan kohdalla, jonne ukkoset iskivät tänään voimakkaimmin, lämpötilat lähtivät jo selvään laskuun. Huomenna ukkosia voi olla koko maassa.

– Aamulla lämpötilat nousevat hyvin nopeasti ja helleraja ylitetään jo ennen puoltapäivää, mutta sitten ukkoskuuroja alkaa kehittyä hyvin nopeasti. Salamointi voi olla rajuakin ja myös paikallinen tulviminen on mahdollista, Rintaniemi varoittaa.

Ukkosta ja puuskaista tuulta on odotettavissa vielä sunnuntainakin. Maanantaihin mennessä helteet ovat siirtyneet Suomen itäpuolelle.

– Näillä näkymin torstai on ensi viikon viilein päivä, Rintaniemi ennustaa.


Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja