Uinnin supertähti luhistui MM-pronssisuorituksen jälkeen – lääkintähenkilökunta riensi antamaan lisähappea

Etelä-Korean Gwangjussa kisattavissa uinnin pitkän radan MM-kisojen naisten 200 metrin vapaauinnin loppukilpailussa nähtiin dramatiikkaa, kun MM-pronssia voittanut Ruotsin Sarah Sjöström luhistui kilpailun jälkeen, aiheesta kertoi SVT.

Olympiavoittaja ja kymmenkertainen maailmanmestari Sjöström jäi makaamaan kilpailun jälkeen altaan ulkopuolella. Sairaanhoitajat riensivät paikalle ja antoivat hänelle lisähappea.

Paarit pyydettiin paikalle, mutta Sjöström pystyi kuitenkin nousemaan ylös omin avuin. Myöhemmin hänet nähtiin seisomassa omin jaloin ja keskustelemassa maajoukkuelääkäri René Tourin kanssa. 

– Hän on kunnossa, vahvisti Ruotsin maajoukkueen lehdistöpäällikkö Anna Hammar.

Tour vahvisti, että Sjöströmin kehoon oli kertynyt liikaa maitohappoja.

– Hänen päätään särki todella voimakkaasti. Hän palautui siitä nopeasti. Se on yksinkertaista, että hän väsyi sillä tavalla. Hän on taistelija, joka taistelee kuolemaan saakka. Nyt toivomme, että hän pystyy tekemään töitä maitohappojen pois saamiseksi, jotta hän voi uida vielä MM-kisoissa, Tour sanoo.

– Hänellä on niin suuri kipukynnys. En ole koskaan nähnyt hänen tekevän niin kovasti töitä, Tour jatkoi.

MM-kisoissa aiemmin hopeaa 100 metrin perhosuinnissa voittanut Sjöström kertoi omia tuntemuksiaan kisan päätyttyä.

– Päätäni särki todella pahasti ja minulla oli verenpaine erittäin korkealla. En saanut nousta ylös, vaan minun piti maata siinä ja odottaa. Pahinta, mitä voi tehdä, kun on liikaa maitohappoja kehossa, on jäädä maahan makaamaan. Silloin pitää liikkua, mutta makasin vain siinä enkä jaksanut liikkua, Sjöström kertoi.

Sjöström on aiemminkin romahtanut saman matkan jälkeen. Tämä tapahtui MM-kisoissa Shanghaissa vuonna 2011.

Lue myös:

    Uusimmat