Pelottava tilanne MM-altaassa! Valmentaja pelasti uimarin hukkumiselta – "Näin, ettei hän hengittänyt"

Karmiva tilanne uinnin MM-kisoissa – kilpailija oli hukkua, valmentaja sukelsi pelastamaan 1:04
Dramaattiset kuvat: Anita Alvarez oli hukkua kesken esityksensä. Valmentaja Andrea Fuentes sukelsi pelastamaan suojattinsa altaan pohjasta.

Uinnin MM-kilpailuissa nähtiin keskiviikkona pelottava tilanne, kun taitouimari Anita Alvarez alkoi vajota kohti altaan pohjaa kesken kilpailusuorituksensa.

Kaikki tapahtui kesken Alvarezin soolosuorituksen, kun yhdysvaltalaisuimari menetti tajuntansa ja vajosi äkillisesti pinnan alle. Alvarezin valmentaja Andrea Fuentes riensi hätiin ja pelasti suojattinsa hukkumiselta.

– Se pelästytti valtavasti. Minun oli hypättävä, koska hengenpelastajat eivät sitä tehneet. Pelästyin, koska näin, ettei hän hengittänyt, Fuentes kertoi Marcan haastattelussa.

Alvarez sai välittömästi elvytystä ja lääkintähoitoa pintaan nostamisen jälkeen. USA:n taitouintijoukkue antoi huojentavan päivityksen tähtensä tilasta.

– Anita on kunnossa. Lääkärit tarkistivat tärkeimmät (elintoiminnot) ja kaikki on normaalisti. Sykkeet, hapenotto, sokeritasot, verenpaine ja muut – kaikki on kunnossa. Anita voi hyvin, joukkue tiedottaa.

– Välillä unohdamme, että tällaista tapahtuu kestävyysurheilussa – maratonilla, pyöräilyssä, hiihdossa. Olemme nähneet kuvia, joissa urheilija ei pääse maaliin ilman apua. Meidän lajimme ei eroa muista.

Kyseessä ei suinkaan ollut ensimmäinen kerta, kun Alvarez menettää tajuntansa altaassa. 25-vuotias uimari koki vastaavanlaisen vaaratilanteen myös viime vuonna olympiakarsinnoissa Barcelonassa.

Lue myös:

    Uusimmat