Doping-kohussa ryvettynyt kiinalaisuimari venyi jälleen MM-kultaan – kilpakumppanilta tyly protesti

Suuren doping-kohun keskellä vellova kiinalaisuimari Sun Yang vei MM-kultaa miesten 400 metrin vapaauinnissa. Toiseksi sijoittunut Australian Mack Horton protestoi rajusti kohutun uimarin suoritusta palkintokorokkeella.

Sunin doping-kohu on varjostanut Etelä-Korean Gwangjussa kisattavia uinnin MM-kisoja. Lähteiden mukaan Sun olisi tuhonnut verinäytteensä vasaroimalla näytepullot rikki. Kansainvälisen uintiliiton Finan dopingpaneeli vahvisti myöhemmin, että kolminkertainen olympiavoittaja ja moninkertainen maailmanmestari saa kilpailla kisoissa.

Sun ui MM-kultaa miesten 400 metrin vapaauinnissa ajalla 3.42,44 ennen Australian Mack Hortonia, joka jäi voittoajasta 0,73 sekuntia. Horton kohahdutti suuresti palkintojenjakotilaisuudessa, kun hän ei suostunut nousemaan palkintokorokkeelle lainkaan.

Horton pisti protestinsa turhautumisen piikkiin.

– Hänen tekonsa, ja se kuinka ne on käsitelty, puhuvat äänekkäämmin kuin mikään, mitä minä ikinä sanoisin. Se johtui todennäköisesti turhautumisesta. Tiedätte varmaan, mistä asiasta johtuen, Horton toteaa The Australianin mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat