MM-kisojen draama alkaa läikkyä – hylkäyksellä kultaa voittaneella kohu-uimarilla keitti yli palkintopallilla

Kiinan Sun Yang voitti pitkän radan miesten 200 metrin vapaauinnin uinnin MM-kultaa Etelä-Koreassa. 

Aiemmin MM-kisoissa Australian Mack Horton protestoi Sun Yangin voittoa nousematta samalle palkintokorokkeelle tämän kanssa 400 metrin vapaauinnin jälkeen.

Horton ei myöskään kätellyt Sun Yangia, eikä huomioinut tätä ollenkaan. Syynä oli kiinalaiseen yhdistetyt dopingepäilykset. Ennen MM-kilpailujen alkua kiinalaisuimarin kerrottiin rikkoneen dopingnäytteensä vasaralla. Teko tapahtui viime syksynä.

Nyt sama tapahtui tiistaina, kun Iso-Britannian Duncan Scott teki saman tempun kuin Horton aiemmin. Scott sijoittui jaetulle kolmannelle sijalle yhdessä Venäjän Martin Maljutinin kanssa 200 metrin vapaauinnissa. 

Palkintokorokkeella Sun Yang alkoi huutaa ja meuhkata Scottille, sillä tämä ei tehnyt elettäkään kiinalaiseen päin kättelyä varten, eikä ottanut hänen kanssaan katsekontaktia. 

Hetkeä myöhemmin Sun Yang viittoi Maljutinin samalle palkintokorokkeelle yhteiskuvaa varten, mutta Scott ei tehnyt elettäkään noustaakseen korokkeelle. 

Kun uimarit lähtivät kävelemään palkintojenjakotilaisuudesta pois, Sun Yang otti Scottin jälleen hampaisiinsa. Sun Yang teki brittiläisen suuntaan käsimerkkejä ja huusi Scottille. 

Sun Yang julistettiin voittajaksi, kun liettualainen Danas Rapsys diskattiin varaslähdön takia. Kisan toiseksi ui Japanin Katsuhiro Matsumoto.

 

Lue myös:

    Uusimmat