UFC-mellakka kuvotti Teemu Packalénia – suomalaistähdeltä tiukka ehdotus Nurmagomedovin ja McGregorin rankaisemiseksi

Habib Nurmagomedovin ja Conor McGregorin UFC:n kevytsarjan titteliottelun jälkeiset tapahtumat kuvottivat turkulaista vapaaottelutähteä Teemu Packalénia

Videolla tunnelmia ottelusta.

Venäläistähti Nurmagomedov voitti Las Vegasissa käydyn ottelun neljännessä erässä, kiipesi heti sen jälkeen aidan yli ja hyökkäsi irlantilaisvastustaja McGregorin taustajoukkojen kimppuun. Pian Nurmagomedovin miehiä pääsi kehään ja yksi heistä löi McGregoria kahdesti.

Itse ottelu oli ollut siihen asti upea mittelö, Packalén korostaa. Turkulaisottelija kehuu Nurmagomedovia etenkin vahvasta painista.

– Se meni ennakoimallani tavalla, mutta päättyi yhden erän myöhemmin, mitä ajattelin. Vähän jännitin, lähteekö Habib haastamaan pystyssä, mutta onneksi ei lähtenyt, vaan lähti tekemään omaa juttuaan, hyvää painia ja graindaamista.

– Tosi hyvä matsi. Tosin kolmannessa erässähän Habib seisoskeli edessä ja mietin, mitä tässä tapahtuu, miksi hän ei mene iholle. Häntä saattoi jo vähän piiputtaa, mutta neljännessä erässä hän palasi taas mielestäni omaan hyvään game planiinsa (ottelusuunnitelmaansa), Packalén kuvailee MTV Sportille.

"Kai siinä tulee sellainen, että v***u mä sanoin."

Neljännessä erässä Nurmagomedov sai puristettua McGregorin pihteihinsä, ja McGregor joutui antamaan periksi.

– Conor rupesi olemaan jo niin katki Habibin painostavasta painista. Ei ollut enää kuin ajan kysymys, minkä hän hakee. Kuristusta hän varmaan lähti hakemaan, mutta leuka oli välissä. Se oli niin ja näin. Jos Conor olisi nostanut leuan, Habib olisi kuristanut sen. Nyt kun hän ei nostanut leukaa, Habib painoi hänet niskasta pihalle.

Heti tämän jälkeen Nurmagomedov säntäsi kehästä McGregorin taustajoukkojen kimppuun ärtyneen oloisena.

– Voi olla, että tunteethan siinä vain nousivat pintaan Habibilla. Conor on niin paljon huudellut. Habib on vähän lähtenyt mukaan, mutta hän on pysynyt pääosin maltillisena. Kun pysyt maltillisena, ottelet ja teet omaa juttuasi ja saat onnistumisen ja voitat ja jopa alistettua toisen, kai siinä tulee sellainen, että v***u mä sanoin. Respectiä ei samalla vieläkään tule kulmamiehiltä toiselta puolelta. En tiedä, mitä siellä on huudettu, mutta hän menetti maltin. Ei siinä mitään muuta ole, Packalén arvioi.

– Veikkaan, että Habib häpeää tätä tällä hetkellä enemmän kuin mitään muuta. Hän on kuitenkin aika vastustajaa kunnioittavaa tyyppi. Kyllä häntä nyt hävettää.

Lopun tapahtumat ovat omiaan aiheuttamaan vapaaottelulle hallaa: luomaan katutappelun kaltaisia mielikuvia lajista, joka vaatii kuitenkin ottelijoiltaan valtavaa urheilullisuutta.

– Totta kai pelkään pahinta. Urheilullisuus siinä väistämättä kärsii, en sitä kiistä. Minun mielestäni tuo oli ällöttävää touhua. Itse olen herrasmiesurheilija alusta loppuun ja kunnioitan vastustajaa. Silloin kun peli vihelletään poikki, pitää viimeistään kumartaa ja kiittää vastustajaa, Packalén ruotii.

Olisiko ryhdyttävä järeämpiin toimiin, jotta tällaisia välikohtauksia ei jatkossa nähtäisi?

– Ei UFC:llä ole varaa antaa kenkää kummallekaan, mutta oikea ratkaisu olisi, että pihalle molemmat hetkeksi. Molemmat hetkeksi vaan pannaan, Packalén naulaa.

UFC:n johtaja Dana White on ehtinyt todeta ESPN:lle, että Nurmagomedovia uhkaa ottelukielto. Luvassa voi olla hänen mukaansa myös sakkoja.

Lue myös:

    Uusimmat