Kommentti: Mautonta hurskastelua – myös UFC-pomon rystyset tahriintuivat vereen kohurähinässä

Vapaaotteluorganisaatio UFC:n puheenjohtaja Dana White piti Habib Nurmagomedovin ja Conor McGregorin välisen megaottelun kahakkaa kuvottavana, mutta unohti sen, että oli itse heittämässä bensaa liekkeihin kamppailun alla.

Pääkuvan videolla tunnelmia Nurmagomedov-McGregor-ottelusta.

Kritisoin muutama viikko sitten kommentissani sitä, että UFC käyttää Nurmagomedov-McGregor-ottelun markkinoinnissa hyväkseen irlantilaistähden huhtikuista pimahdusta.

Organisaation pomo White oli nimittäin luonnehtinut McGregorin tempausta, jonka kohteena oli muun muassa Nurmagomedov, "iljettävimmäksi tapahtumaksi UFC:n historiassa". Noh, mieli muuttui, kun jättiottelun markkinointi tuli ajankohtaiseksi. 

Videolla McGregorin huhtikuiset edesottamukset. Juttu jatkuu alla.

UFC-tähti Conor McGregor sekosi - heitti nokkakärryt bussin ikkunaan 0:40

Ja markkinointi onnistui siinä mielessä, että kamppailussa nähtiin toinen älytön pimahdus. Tällä kertaa asialla oli Nurmagomedov.

McGregorin törkypuheet olivat selvästi tehneet tehtävänsä, sillä ärsytetty venäläismestari hyökkäsi välittömästi voittonsa jälkeen vastustajansa taustaryhmän kimppuun, ja kaaos kehässä sekä sen ulkopuolella oli valmis.

Ja mitä teki kiusalliseksi muuttunutta show'ta rakentanut White? Haukkui kaikki rähisijät, vaikka hänenkin rystysensä olivat kuvaannollisesti verillä.

– Se oli kuvottavaa, tunnen oloni sairaaksi, White summasi kahakan uhkaillen erinäisillä rangaistuksilla.

White voi puhua päivät pitkät siitä, että ottelussa oli ennennäkemättömät turvatoimet ja ettei tappelujen estämiseksi olisi voitu tehdä enempää. Kyllä olisi. UFC olisi voinut aloittaa siitä, ettei olisi kasvattanut leirien vihanpitoa entisestään omalla markkinoinnillaan.

White mainitsi myös sen, että on ollut rakentamassa UFC:tä 18 vuoden ajan, ja nyt kun oli organisaation historian isoimman illan aika, tuloksena oli suurin mahdollinen pettymys. Niin, se siitä vastuusta.

Nyt sosiaalinen media on pullollaan videoita, joissa venäläiset ja irlantilaiset UFC-fanit mätkivät toisiaan kasinokaupungissa. Jos White laittoi kehärähinän tähtiottelijoiden ja heidän taustajoukkojensa syyksi, moninkertaisesti enemmän uhreja vaatineet siviilikahakat voitaisiin kärrätä Whiten ja muiden UFC-pomojen kontolle.

Oma veikkaukseni: rähinän osapuolet saavat pienen näpäytyksen sormille, mutta pikku hiljaa aletaan puuhata verivihollisten uusintaottelua, jonka markkinointi pyörii Las Vegasissa nähtyjen tapahtumien ympärillä.

UFC-ottelun tapahtumat puhuttivat myös Huomenta Suomen Vilttiketju-osiossa maanantaina.

Vilttiketjussa pureuduttiin valmentamiseen ja keskusteltiin UFC-kaaoksesta 8:50

Lue myös:

    Uusimmat