Uberin tappiot syvenivät – laajentuminen kyytipalvelusta ruoan kuljettajaksi edennyt maailmalla

Uberin tappiot syvenivät heinä-syyskuussa 32 prosenttia verrattuna edeltävään huhti-kesäkuuhun 939 miljoonaan dollariin, kertoo TechCrunch.

Vielä yksityisesti omistettu, kyytipalveluistaan tunnettu yhtiö julkaisee nykyään valittuja talouslukuja vuosineljänneksittäin. Uberin odotetaan listautuvan pörssiin ensi vuoden aikana.

Käyttökatetasolla (tulos ennen rahoituskuluja, veroja, poistoja ja arvonalentumisia) Uberin tappiot olivat heinä-syyskuussa 527 miljoonaa dollaria.

Uber panostaa kasvuhankkeisiin usealla eri saralla. Uber kertoi nyt ensi kertaa Uber Eats -ruoankuljetuspalvelunsa luvuista paljastaen sen bruttomyynnin eli asiakkaiden ruokatilausten arvon kasvaneen 150 prosentilla vuotta aiemmasta 2,1 miljardiin dollariin nyt heinä-syyskuussa.

Uberin kyytipalvelu on toiminut jälleen heinäkuusta lähtien Suomessa, mutta Woltia ja Foodoraa perusidealtaan vastaavaa Uber Eatsia se ei ole Suomessa avannut.

Lisäksi kuluvan vuoden aikana Uberin liiketoiminnan kannalta merkitykselliseksi uudeksi kehityssuunnaksi ovat tulleet sähköpyörät ja sähköskootterit, joiden lyhytaikaista vuokraamista se jo harjoittaa sovelluksensa kautta valituissa kaupungeissa. Uber hankki keväällä JUMP-pyöräyrityksen 200 miljoonan dollarin kaupassa.

Uberin liikevaihto heinä-syyskuussa kasvoi 38 prosenttia vuotta aiemmasta 2,95 miljardiin dollariin. Tämä kuvastaa Uberille jäävää osuutta asiakkaiden maksuista. Uber tilittää suurimman osan asiakkaiden kyyti- ja ruokamaksuista kuljettajille. Kokonaisuutena Uberin myynti, myös kuljettajille ja muille kumppaneille tilitettävä osuus mukaan lukien, kasvoi 34 prosenttia vuotta aiemmasta 12,7 miljardiin dollariin heinä-syyskuussa.

Kassassa Uberilla oli syyskuun lopussa 6,55 miljardia dollaria. Luvussa ei ole mukana Uberin hiljattain Toyotalta nostamaa 500 miljoonan dollarin rahoitusta eikä sen 2 miljardin dollarin joukkovelkakirjalainaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja