Uber raotti lompakkoaan välttyäkseen oikeusjutulta – kuolleen naisen omaiset luopuivat vaatimuksistaan

0:22

Uutistoimisto Reutersin mukaan Uber ja robottiauton alle menehtyneen naisen omaiset ovat päässeet sopuun korvauksista.

VIDEO VOI JÄRKYTTÄÄ: 49-vuotias nainen menehtyi Uberin robottiauton alle – olisitko itse ehtinyt jarruttaa?

Pari viikkoa sitten sattuneessa traagisessa onnettomuudessa menehtyneen 49-vuotiaan Elaine Herzbergin omaiset sekä kyytipalvelu Uber ovat sopineet korvauksista, minkä seurauksena Herzbergin puoliso ja tytär luopuvat oikeudellisista vaatimuksistaan Uberia kohtaan. Korvaussummaa ei ole kerrottu julkisuuteen.

Herzberg jäi Uberin autonomisen auton alle sunnuntaina 18. maaliskuuta Arizonan Tempessä. Pyöräänsä taluttanut Herzberg oli ylittämässä tietä, kun häneen törmäsi kyytipalvelun robottiauto. Herzberg menehtyi vammoihinsa sairaalassa vielä saman illan aikana.

Mikäli tapaus olisi edennyt oikeuteen, olisi käsittely ollut hyvin monimutkainen ja todennäköisesti myös erittäin kallis. Vastuussa olevan tahon löytäminen olisi Reutersin mukaan vaikeaa, sillä vasta testikäytössä olevien autojen teknologiaa ja ohjelmistoja tuottavat useat yritykset. Lisäksi niin sanotun turvakuljettajan oikeudellinen vastuu on vielä epäselvä. Herzberg on tiettävästi ensimmäinen autonomisen auton vaatima kuolonuhri.

Uber on keskeyttänyt autonomisten autojensa testaamisen toistaiseksi. Arizona on myös perunut Uberin testiluvan osavaltionsa teillä.

***

0:12

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja