Uber-auton naiskuljettaja joutui kyytiin nousseen naisen seksuaalisen ahdistelun kohteeksi – yhtiöllä edessään kuljettajien turvallisuuden parantaminen

2:00

Kalifornialainen Uberin naiskuljettaja joutui kyytiin ottamansa toisen naisen seksuaalisen ahdistelun kohteeksi ollessaan työajossa lauantain vastaisena yönä. 

Uber-kuskien turvallisuus puhuttaa Yhdysvalloissa ja yhtiö on ruvennut toimiin kehittääkseen kuljettajiensa käyttöön tarkoitettua sovellusta häiriötilanteita varten. Asiasta kertoo CNN.

Kyyti muuttui hetkessä painajaismaiseksi

Kevai Flloyd oli suuntaamassa autollaan kohti Sacramenton aluetta myöhään lauantai-iltana. Hän otti kyytiinsä humaltuneen naisen. Kyyti muuttui hetkessä painajaismaiseksi.

– Yhtäkkiä nainen kääntyi ja kurottautui minua kohti. Hän tarrasi naamaani ja veti kasvojani häntä kohti sanoen, että aikoo suudella minua, Flloyd kertoo.

Tämän jälkeen nainen alkoi kouria Flloydia.

– Viimeinen asia, mitä työssäni odottaisin, on että nainen tulee kyytiin ja tarttuu rintoihini.

Flloyd soitti Uberille ja raportoi tapahtuneesta. Lisäksi hän teki ilmoituksen Kalifornian liikennepoliisille (California Highway Patrol, CHP), koska tapaus sattui moottoritiellä.

Flloydin autossa ei kuitenkaan ollut kameraa, eikä hänellä ole keinoja todistaa, mitä tapahtui.

– Pelkään, että tämä tulee olemaan sana sanaa vastaan -tilanne, mikäli tekijä saadaan kiinni, Flloyd kertoo.

Uber-kuskeilla on niin sanottu "paniikkinappula" ja he voivat tehdä yhtiölle ilmoituksen työssä kohtaamistaan ongelmista.

Flloydin mukaan paniikkinappulaa on hankala käyttää ajaessa.

"Uber pimittää tietoja"

Hyökkäyksen kohteiksi joutuneiden Uber-kuljettajien oikeuksia ajava Jamie Retmier kertoo, että osa Uber-auton tilaukseen tarkoitetuista sovelluksista kerää käyttäjänsä tietoja, kuten esimerkiksi sukunimen.

– Minun kokemukseni mukaan Uber pimittää tietoja, joita tarvittaisiin tämänkaltaisten tapausten selvittämiseen, Retmier sanoo.

– Meillä on kuskeja, jotka ovat joutuneet työajoissaan todella pelottaviin tilanteisiin, mutta eivät tiedä, kenelle voisivat niistä puhua, hän jatkaa.

Uber pahoitteli Flloydille tapahtunutta ja kertoivat selvittävänsä sitä yhdessä poliisin kanssa.

Flloydille myös kerrottiin, että Uber-kuljettajien käyttämään sovellukseen suunnitellaan toimintoa, jonka kanssa voisi olla yhteydessä suoraan hätänumeroon.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja