Mainos

U2-nokkamies Bono kutsuu nykymusiikkia tyttömäiseksi – "Hiphop on ainoa genre nuorten miesten raivolle"

U2:n laulaja puhuu Rolling Stone -lehden haastattelussa muun muassa musiikin nykytilasta.

Joulukuun alussa 14. studioalbuminsa Songs of Experience julkaisseen irlantilaisyhtye U2:n laulaja Bono, 57, kuvailee Rolling Stonen laajassa haastattelussa nykymusiikkia tyttömäiseksi.

Bono kertoo, että hän tutustuu uuteen musiikkiin yhtyetovereidensa ja lastensa avulla.

– Bändimme jäsenet kuuntelevat jatkuvasti musiikkia. Jordan (Bonon ja hänen vaimonsa Ali Hewsonin 28-vuotias esikoistytär) on oikea indie-snobi. Eve (parin 26-vuotias tytär) on hiphop-ihmisiä. Elijah (parin toiseksi nuorin lapsi, 18 vuotta) soittaa bändissä ja hyvin intohimoinen musiikin suhteen, laulaja sanoo haastattelussa.

– Elijah ei kuitenkaan näe mitään eroa esimerkiksi The Whon ja The Killersin tai Nirvanan ja Royal Bloodin välillä. Hänelle se ei ole sukupolvikysymys. Kyse on soundista. Elijah uskoo, että rock-vallankumous on tulossa. Voitko uskoa?

Bono mainitsee haastattelussa yhden huomaamansa erityispiirteen nykymusiikissa.

– Mielestäni musiikista on tullut hyvin tyttömäistä. Ja siinä on jotain hyvää, mutta tällä hetkellä hiphop on ainoa musiikkigenre nuorten miesten raivolle ja se ei ole hyvä asia. Kun minä olin 16-vuotias, olin vihainen, laulaja muistelee.

– Raivo on rockin ytimessä. Osassa mahtavaa rock'n'rollia on sitä. Se on syy siihen, miksi The Who oli niin loistava bändi. Tai Pearl Jam. Eddiestä (Eddie Vedder, Pearl Jam -nokkamies) löytyy sitä raivoa. Mutta se tulee varmasti takaisin, Bono pehmentelee.

Kuuntele alta, millaista raivoa U2:n uusimmalta albumilta löytyy.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.