"Tyyli parempi kuin tulos" – Uudet super-leijonat ja raikas pelaaminen MM-kisojen plussapuolina

Jääkiekon MM-kisat olivat Leijonille tuloksellisesti pettymys, mutta turnauksen aikana nähtiin myös Suomi-kiekon kannalta erinomaisia asioita, huomauttaa Risto Dufva.

Kokenut kiekkovalmentaja Dufva tiivistää Leijonien vuoden 2018 MM-turnauksen yhteen lauseeseen.

– Tyyli oli parempi kuin tulos, Dufva sanoo.

Suomi voitti oman alkulohkonsa. Leijonat esitteli uusia huippupelaajiaan (Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen, Mikko Rantanen, Eeli Tolvanen), ja pelasi raikkaasti. Kisat päättyivät kuitenkin pettymykseen puolivälierävaiheen tappion vuoksi. Leijonien loppusijoitus on viides.

– Pelin yleisilme oli mun mielestä oikeinkin hyvä. Suomi-kiekolle on hyvä asia, että miesten tasolle nousee uusia huippupelaajia, Dufva sanoo.

Pelisuunnitelma pelaajien vahvuuksien kautta

Suomen raikas pelaaminen MM-kisoissa keräsi laajalti kiitosta. Voiko tästä päätellä jotain Suomi-kiekon tyylistä jatkossa?

Dufva muistuttaa, että käytössä olevat pelaajat määrittävät tyylin, miten voidaan pelata.

– Se meinaa aina välillä unohtua, että pelaaminen määrittyy joka sarjassa käytössä olevien pelaajien vahvuusalueiden kautta. Pelaajien vahvuusalueet myös mietitään aina suhteessa vastustajaan, Dufva muistuttaa pelitapavalinnoista.

– Suomella oli selkeä pelisuunnitelma, ja sen mukaan edettiin. Välillä se tuotti hyvää tulosta ja välillä ei-niin-hyvää, Dufva sanoo.

Lauri Marjamäen kaksivuotinen kausi Leijonien päävalmentajana päättyy Tanskan MM-kisoihin. Jatkossa Suomen maajoukkuetta luotsaa Jukka Jalonen

Katso Sebastian Ahon hersyvä ärsyttäminen (1.40 eteenpäin) ja muu tuomarikameran anti:


Lue myös:

    Uusimmat