Tytti Yli-Viikarilta kysyttiin raivosta, jota hänen kohunsa on herättänyt – katso videolta, miten hän reagoi

Tytti Yli-Viikarilta kysyttiin, energisoiko hän Suomen raivon partaalle? Näin hän kommentoi 3:24
Tytti Yli-Viikarilta kysyttiin keskustelussa, energisoiko hän Suomen raivon partaalle? Katso vastaus videolta

Valtiontalouden tarkastusviraston VTV:n potkut saanutta pääjohtajaa Tytti Yli-Viikaria kuultiin tiistaiaamuna SuomiAreenan keskustelussa.

Kyse oli Yli-Viikarin ensimmäisestä esiintymisestä julkisuudessa sen jälkeen, kun eduskunta päätti hänen irtisanomisestaan kesäkuun lopussa. 

Keskustelun teemana oli se, mitkä tahot antavat "viimeisen tuomion" vuoden 2021 Suomessa. Keskustelulavalle nousi Yli-Viikarin lisäksi muun muassa median ja politiikan edustajia. 

Tytti Yli-Viikari taustoitti keskustelussa ajatuksiaan ja kokemuksiaan mediakohusta, johon hän on viime viikkojen aikana joutunut.

Kansa raivon partaalla?

Yli-Viikarilta kysyttiin muun muassa, "energisoiko hän Suomen kansan raivon partaalle" potkuihinsa johtaneen kohun aikana.

Yli-Viikarin vastauksen voi katsoa kokonaisuudessaan yllä olevalta videolta. 

Hän kritisoi mediauutisointia muun muassa siitä, että uutisissa viljeltiin termiä "kauneudenhoitokulut". Median olisi Yli-Viikarin mielestään pitänyt kertoa "viestintätilanteista, joita varten VTV:n pääjohtajaa meikattiin ja valmisteltiin". Hän arveli, ettei kohua olisi näillä sanankäänteillä välttämättä syntynyt niin voimallisena.

Edelleen on käynnissä poliisitutkinta, jossa selvitetään, mihin tarkoituksiin Yli-Viikarin hinnakkailta työmatkoilta kerääntyneet lentopisteet on käytetty. Yli-Viikari vetosi siihen, ettei keskeneräisestä poliisitutkinnasta voida antaa tietoja julkisuuteen.

Hän kuitenkin paínotti kannattavansa avoimuutta.

– Olen ollut töissä Valtiontalouden tarkastusvirastossa, jonka ohjaava periaate on avoimuus. On tosi tärkeää, että avoimuutta myös Suomessa vahvistetaan.

Katso keskustelutilaisuus kokonaisuudessaan täältä. 

Lue myös:

    SuomiAreena-videot

    Uusimmat