Näin Tytti Yli-Viikari vältteli mediaa SuomiAreena-esiintymisen jälkeen – poistui alueelta järjestysmiesten saattelemana

Tytti Yli-Viikari vältteli mediaa SuomiAreena-esiintymisen jälkeen – poistui alueelta turvamiesten saattelemana 0:35
Katso video: Tytti Yli-Viikari poistui keskustelulavan alueelta turvamiesten saattelemana

Valtion tarkastusviraston entinen johtaja esiintyi julkisuudessa ensi kertaa potkujensa jälkeen. Lisäkommentteja toimittajille ei tilaisuuden jälkeen herunut.

Tehtävästään irtisanottu Tytti Yli-Viikari osallistui tiistaina SuomiAreenan keskustelutilaisuuteen Helsingin Katajanokalla Allas Sea Poolilla. Kun tilaisuus päättyi, useiden tiedotusvälineiden toimittajat odottivat esiintymislavan reunassa Yli-Viikaria tarkoituksenaan kysyä häneltä lisäkysymyksiä.

Kolme järjestysmiestä kulki Yli-Viikarin edessä, vieressä ja perässä, kun hän käveli kommenttia odottavien toimittajien ohitse.

– Kiitos, oikein hyvää kesää kaikille, hän totesi hymyillen ja poistui Allas Sea Poolin alueelta.

SuomiAreenan keskustelussa käsiteltiin sitä, mitkä tahot Suomessa "jakavat viimeisiä tuomioita". Tytti Yli-Viikarilta kysyttiin muun muassa hänen potkuistaan sekä raivosta, joka kansassa vaikuttaa heränneen hänen kauneudenhoitokulujensa, työmatkakustannusten ja lentopisteselkkauksen kylkiäisenä. 

Lentopisteasiasta on käynnissä poliisistutkinta. Yli-Viikari on vedonnut lentopisteiden olevan yksityisasia eikä hän ole kommentoinut niiden käyttöä julkisuudessa.

Kirjat puhuvat puolestaan

Viimeaikaisissa mediatilaisuuksissa Yli-Viikari on usein pitänyt mukanaan kirjaa ja käyttänyt runsaasti kirjallisia viittauksia ja vertuskuvia kertoessaan omasta tilanteestaan.

Kesäkuun lopussa hän vastasi runon säkeillä, kun toimittajat kysyivät hänen uransa jatkosta. 

SuomiAreenan keskustelussa Yli-Viikari haki tilanteeseensa yhtymäkohtia muun muassa Shakespearen Kuningas Lear -näytelmästä.

Mukana keskustelutilaisuudessa olivat myös toimittaja Tommi Parkkonen, asianajaja Riitta Leppiniemi, keskustan entinen puoluesihteeri Timo Laaninen, somepersoona Emmi Nuorgam ja Ylioppilaslehden päätoimittaja Tuija Siltamäki.

Nyt puhuu Tytti Yli-Viikari, joka irtisanottiin VTV:n pääjohtajan tehtävästä:"Tässä on ollut tietyt intressit liikkeellä" 7:33
Katso kooste Tytti Yli-Viikarin puheosuuksista yllä olevalta videolta: "Tässä on ollut tietyt intressit liikkeellä"

Juttua ja otsikkoa korjattu kello 15.48. Sana turvamies on muutettu järjestysmieheksi.

Lue myös:

    SuomiAreena-videot

    Uusimmat