Mainos

Tyttärensä haudalla vieraillut Joanne joutui karmaisevan happoiskun uhriksi – nuori tekijä tuomittiin taposta 17 vuodeksi vankeuteen

Mies on tuomittu 17 vuodeksi vankeuteen kuolemaan johtaneesta happoiskusta Isossa-Britanniassa. Kyseessä uskotaan olevan ensimmäinen kerta, kun kuolemaan johtaneesta happohyökkäyksestä annetaan tuomio Isossa-Britanniassa. Asiasta kertoo muun muassa Sky News.

Xeneral Webster, 19, on myöntänyt tekonsa, jossa hän heitti teollisuuskäyttöön tarkoitettua rikkihappoa uhrinsa Joanne Randin kasvoihin ja vartaloon. 

Hetkeä ennen iskua tyttärensä haudalla vieraillut 47-vuotias Rand istuutui penkillä Buckinghamshiressä, kun hän yhtäkkiä joutui todistamaan, miten Webster yritti varastaa toiselta mieheltä pyörän. Saadakseen pyörän Webster kaivoi laukustaan happopullon, jolla hän alkoi uhkailla miestä.

Uhkailun kohteeksi joutunut mies onnistui kuitenkin kopauttaa Websterin kädessä ollut avointa happopulloa, joka pärskähti kohti Randaa. Nainen huudahti tuskasta hapon iskiessä häneen.

Tuskastunut Randa juoksi läheiseen pikaruokaravintolaan pestäkseen kasvonsa, mutta viisi prosenttia hänen vartalostaan paloi pahoin palovammojen seurauksena.

Sairaalahoitoon toimitettu nainen kuoli lopulta vammoihinsa 11 päivän päästä tapahtumista, kun hänen useat elimensä pettivät.

Tekijä pakeni paikalta kommandopipo päässä

Iskun jälkeen Webster veti tyynen rauhallisesti päähänsä kommandopipon ja pakeni paikalta varastetulla pyörällä. Hän noukki mukaansa myös happopullon, jonka hän myöhemmin hävitti.  

Mies tunnisti syyllisyytensä tekoon huhtikuussa. Hän myös myönsi pitäneensä hallussaan happoa.

Websterin asianajan mukaan miehen ei kuitenkaan ollut tarkoitus tuottaa kenellekään harmia.

Karmaisevan iskun uhriksi joutunutta Randaa jäivät kaipaamaan useat läheiset. 

– Mikään ei tuo Joannea takaisin, mutta toivon, että tämä tuo antaa heille edes pienen tunteen siitä, että oikeus on tapahtunut, syyttäjä toteaa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja