Takaa-ajo kuin GTA-pelistä – yhdysvaltalaismiehelle 160 vuoden tuomio

Huumeiden vaikutuksen alaisena kaahannut mies viettää loppuelämänsä vankilassa.

Maaliskuussa 2014 tuolloin 27-vuotias Ryan Stone päätti laittaa ranttaliksi. Pitkän rikoshistorian omaava coloradolaismies varasti huoltoasemalta auton, jonka takapenkillä istui 4-vuotias poika. 

Kaappaus käynnisti pitkään kestäneen takaa-ajon, jonka aikana Stone ajoi kovaa ylinopeutta, kolaroi useisiin autoihin ja varasti myös kaksi autoa lisää. Lisäksi pysäytystä piikkimatolla yrittänyt poliisi loukkaantui vakavasti Stonen ajettua tahallaan tämän yli. Takaa-ajo päättyi yli 100 kilometrin päähän sen alkamispaikasta.

Denverin osavaltion oikeuslaitos julkaisi videon oikeudenkäyntiä vankilassa olevasta Stonesta, joka kehuskeli naispuoliselle ystävälleen päässeensä uutisiin aina Australiassa asti. Tämä oli myös innoissaan takaa-ajosta kuvatun videon saamista klikkauksista ja toivoi pääsevänsä osalliseksi sen tuottamista mainostuloista. Myös oikeudessa Stone esiintyi asialle naureskellen. Nauru kuitenkin muuttui itkuksi, kun mies sai kuulla tuomionsa.

– Pidit koko yhteisöämme panttivankina 1,5 tunnin ajan tuona päivänä, tuomari Paul King kertoi Stonelle ennen kuin tuomitsi tämän 160 vuodeksi vankeuteen muun muassa tapon yrityksestä, pahoinpitelystä, kidnappauksesta ja huumausainerikoksesta.

Stone voi hakea ehdonalaiseen 75 vuoden kuluttua. Oikeudessa hän yritti vedota siihen, että hän oli metamfetamiinin vaikutuksen alaisena eikä edes muista tapahtumista mitään.

Lähde: Denver Post

***

Auton kolaroimaksi joutunut skootterikuski pyörähtää ilmassa ja laskeutuu jaloilleen 0:32

Lue myös:

    Uusimmat