Työvoimabarometri paljastaa: Näistä ammattilaisista pulaa – sihteereistä taas ylitarjontaa

Työvoiman ylitarjonta on vähentynyt ja yhä useammassa ammatissa on pulaa työvoimasta, ilmenee tuoreesta työvoimabarometristä.

Barometri perustuu TE-toimistojen helmi-maaliskuun arvioon siitä, miten työvoiman kysyntä ja tarjonta kohtaavat noin 200 ammatissa.

Barometrin mukaan ylitarjontaa on 43 ammatissa, kun vuosi sitten niitä oli 70. Työvoimapulaa oli 24 ammatissa, kun niitä vuosi sitten oli 12.

Eniten ylitarjontaa oli yleissihteereistä. Barometri luettelee 15 ammattia joiden tekijöistä on ylitarjontaa. Tällä listalle ovat uusina nousseet myyjät ja valokuvaajat. Ylitarjontalistalla olivat jo ennestään muun muassa huonekalupuusepät, kuvataiteilijat, muusikot ja tietotekniikan asentajat ja korjaajat.

Pulaa työvoimasta oli erityisesti terveys- ja sosiaalialalla sekä rakennusalalla. Kuulontutkijat ja puheterapeutit olivat puutelistan kärjessä. Muita pula-ammatteja olivat muun muassa ylilääkärit ja erikoislääkärit, hammaslääkärit, yleislääkärit ja sairaanhoitajat. Rakennusalalla kaivataan erityisesti työnjohtajia.

Lue myös:

    Uusimmat