Näissä ammateissa on huutavin pula työntekijöistä – löytyykö oma alasi listalta?

Työllisyysaste on jämähtynyt paikoilleen – toimien pohdinta alkaa todenteolla perjantaina 2:05
Työllisyysaste on jämähtänyt paikoilleen – toimia pohditaan tänä syksynä

Työvoimapulasta kärsivien ammattien määrä ei ole enää kasvussa, selviää työ- ja elinkeinoministeriön eilen julkaisemasta Ammattibarometrista. Työvoimapulasta kärsii tällä hetkellä 52 ammattia, kun keväällä luku oli 54.

Suurta pulaa osaavasta työvoimasta on kuitenkin monessa ammatissa.

Pula-ammattien 15 kärjessä ovat lisääntyneet terveys- ja sosiaalialan ammatit, joita listan kärkipäässä on puolet. Pahimmin työvoimapulasta kärsivät myös useat palvelu- ja opetusalan ammatit.

Listan kärjestä löytyvät muun muassa sosiaalityön erityisasiantuntijat, lastentarhanopettajat, toimisto- ja laitossiivoojat ja puheterapeutit.

Uusia pula-ammatteja 15 kärjessä ovat erityisopettajat ja psykologit. Rakennus- ja teollisuusalan ammatit ovat puolestaan poistuneet pula-ammattien kärkipaikoilta.

Ylitarjontaa luovilla aloilla

Eniten työvoiman ylitarjontaa on edelleen yleissihteerin ammatissa.

Ylitarjonta-alojen kärkipäästä löytyy viime mittausten tapaan myös runsaasti luovan työn ammatteja. Tuotesuunnittelijat sekä kaupallisen ja yleisen viestinnän ammatit ovat listan kärkipäässä.

Ylitarjonta-ammattien 15 kärkeen ovat nousseet jälleen huonekalu- ja puusepät.

Oman alueesi tilanteen voit katsoa osoitteesta www.ammattibarometri.fi.

Ammattibarometri perustuu TE-toimistojen arvioihin tämän vuoden elo–syyskuulta. Seuraava arvio työllistymisen näkymistä eri ammateissa tehdään ensi keväänä.

Lue myös:

    Uusimmat