Työpaikoille koronapassi? Ehdotus on tarkoitus saada valmiiksi helmikuussa: "Yritetään löytää keinoja varmistaa työturvallisuus"

Työpaikoille koronapassi? Ehdotus on tarkoitus saada valmiiksi helmikuussa:"Yritetään löytää keinoja työnantajille varmistaa työturvallisuus" 1:42
Katso videolta, millaiseksi sosiaali- ja terveysministeri kuvailee työn alla olevaa työelämän koronapassia: "Tässä on hyvin isoja perusoikeudellisia kysymyksiä, joita meidän täytyy ottaa huomioon"

Hallitus aloitti viime vuoden lopulla valmistelemaan keinoja, joilla voitaisiin vahvistaa työelämän turvallisuutta koronaepidemian aikana.

Esiin nousi esimerkiksi työelämän koronapassi.

– Ennen joulua linjattiin, että lähdetään kolmikantaisesti valmistelemaan, miten työturvallisuutta voidaan vahvistaa, kertoo sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen Uutisaamussa.

 – Odotus on, että helmikuussa saataisiin työ päätökseen ja ehdotus valmiiksi.

Sarkkisen mukaan lopputulos ei välttämättä ole se, että työpaikoilla olisi sama koronapassi käytössä kuin muualla.

– Lähdemme etsimään, voimmeko löytää lainsäädännöllisiä keinoja esimerkiksi työnantajille saada tietoa työntekijöiden rokotustilanteesta.

Sarkkisen sanoin työjärjestelyjen kautta voitaisiin pyrkiä estämään taudin leviäminen ja vakavat sairastumiset.

Sosiaali- ja terveysministeri ei kuitenkaan usko, että eteen tulisi tilanne, jossa työpaikalle mentäessä työntekijä tarvitsisi koronapassin esimerkiksi rokotuksien osalta. Ennemminkin tarkoitus on antaa ratkaisuja työturvallisuuteen.

– Yritetään löytää keinoja työnantajille varmistaa työturvallisuus.

– Tässä on hyvin isoja perusoikeudellisia kysymyksiä, joita meidän täytyy ottaa huomioon, kun kyse on ihmisen oikeudesta tehdä töitä ja ansaita elantonsa, summaa Sarkkinen.

Uutisaamussa keskusteltiin lisäksi uudesta koronapassista. Katso, miten uusi passi eroaisi vanhasta:

Ministeriössä valmistellaan koronapassiin muutoksia – näin uusi passi eroaa vanhasta 10:14
Ministeriössä valmistellaan koronapassiin muutoksia – näin uusi passi eroaa vanhasta

Lue myös:

    Uusimmat