Mainos

Työllisyystyöryhmän malli: Aktiivisuus pitää työttömyysturvan ennallaan

Työllisyystyöryhmän ehdottaman mallin mukaan aktiivisten henkilöiden työttömyysturva säilyisi tulevaisuudessa ennallaan. 

Työttömän pitää tänään julkaistun mallin mukaan täyttää aktiivisuusehto työttömyysturvan säilyttämiseksi. Töitä pitää kertyä vähintään 18 tuntia kolmen kuukauden tarkastelujaksolla.

2:24

Tunnit pitää tehdä joko yhden viikon aikana tai pätkissä neljän viikon aikana. Ehdon voi täyttää myös osallistumalla viiden päivän ajan työllisyyttä edistäviin palveluihin.  

Työttömyystyöryhmän raporttia esitellyt valtiosihteeri Martti Hetemäen mukaan työryhmän mallissa ei ole tarkoitus leikata työttömyysturvaa.

Hänen mukaansa mallissa ei haeta säästöjä, vaan pyritään työttömien kannustamiseen.

Mallissa ehdotetaan muutoksia myös omavastuupäiviin. Työttömyyden alun omavastuupäivät vähenisivät kahdella, mutta kolmen kuukauden työttömyyden jälkeiselle kolmen kuukauden työttömyysjaksolle tulisi kolme omavastuupäivää lisää. Näin ollen työttömyyden pitkittyessä työttömän omavastuupäivien määrä kasvaisi yhdellä. 

Hetemäki sanoi, että työttömyysturva voisi laskea vajaat viisi prosenttia, jos aktiivisuusehto ei täyty. Näin voisi käydä heille, jotka eivät halua tai pysty tekemään osa-aikatyötä karenssipäivien välttämiseksi.  

Sipilä: Yhteistä ratkaisua haetaan vielä työmarkkinajärjestöjen kanssa

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) aikoo vielä tämän viikon ajan tavata työmarkkinajärjestöjen puheenjohtajia ja löytää yhdessä heidän kanssaan ratkaisun työllistämistoimiin. 

Sipilän mukaan työllisyystyöryhmän osalta työ on päättynyt. Sen raportissa on pääministerin mielestä paljon hyvää, jonka pohjalta hallitus haluaisi edetä.  

Sipilän mukaan esimerkiksi ansiosidonnaisen turvan käyttäminen palkkatukena on asia, johon Suomessa ehdottomasti tulisi päästä.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.