Työllisyysaste oli marraskuussa 72,6 prosenttia, työllisiä 10 000 enemmän kuin vuotta aiemmin

4:01
Työllistymisen todennäköisyys heikkenee puolen vuoden työttömyyden jälkeen.

Työllisyysasteen kausi- ja satunnaisvaihtelusta puhdistettu trendiluku oli marraskuussa 72,6 prosenttia, ilmenee Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksesta.

Työllisiä oli marraskuussa 10 000 enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Työllisyysasteen trendi pysyi marraskuussa kahden edelliskuukauden tasolla, sillä loka- ja syyskuun lukemat tarkentuivat uudessa julkistuksessa hieman alaspäin 72,6 prosenttiin. Työllisyysaste tarkoittaa työllisten osuutta 15–64-vuotiaasta väestöstä.

Työttömyysasteen trendi oli marraskuussa ennallaan 6,7 prosentissa. Työttömien määrä väheni 8000:lla vuoden takaisesta.

1:49
Ristiriitaisesti työttömyys on monen ongelma, mutta samalla yrityksillä on vaikeuksia löytää työvoimaa.

75 prosentin työllisyystavoite vaatii lisätoimia

Työllisyyden kasvu on tänä vuonna hidastunut kahteen edellisvuoteen verrattuna. Tammikuussa työllisyysasteen trendi oli 72,4 prosenttia, eli lukema on kohonnut vuoden mittaan vain hieman.

Valtiovarainministeriön tuoreen talousennusteen mukaan Suomen talouskasvu hidastuu ja asettuu lähivuosina yhden prosentin tuntumaan. Ministeriön mukaan työllisyysasteen nousu pysähtyy 73,6 prosenttiin vuoteen 2022 mennessä.

Ministeriö toteaa, ettei ennustettu talouskasvu riitä nostamaan työllisyysastetta hallitusohjelmassa tavoiteltuun 75 prosenttiin ilman merkittäviä lisätoimia.

Alueellisissa TE-toimistoissa oli marraskuun lopulla avoinna 51 100 työpaikkaa, kertoo työ- ja elinkeinoministeriön työllisyyskatsaus. Se on 7600 työpaikkaa enemmän kuin vuosi sitten.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja