Tilastokeskus: Työllisyys koheni edelleen huhtikuussa

Työllisyys koheni edelleen huhtikuussa, kertoo Tilastokeskus. Työllisyysasteen trendiluku oli 73,8 prosenttia ja työttömyysasteen trendiluku 6,2 prosenttia.

Työllisiä oli Tilastokeskuksen mukaan huhtikuussa 113  000 enemmän kuin vuosi sitten. Työttömiä puolestaan oli huhtikuussa 69  000 vähemmän kuin vuosi sitten.

Työllisiä oli huhtikuussa 2  589  000 ja työttömiä 193  000.

Suomen Hypoteekkiyhdistyksen ekonomistin Juho Keskisen mukaan työllisyysaste on nyt historiallisen korkealla tasolla. 

– Talous kasvaa vielä, vaikka korkea inflaatio uhkaakin tyrehdyttää siltä parhaan terän. Työllisyys kukoistaa kuitenkin tyypillisesti vielä melko pitkään, vaikka taloudessa menisi muutoin heikommin, Keskinen sanoo Hypoteekkiyhdistyksen tiedotteessa.

Keskisen mukaan tämänhetkisessä työmarkkinatilanteessa on kaikuja finanssikriisin alkuvaiheilta vuodelta 2007, jolloin koettiin voimakasta työvoimapulaa muun muassa metalli- ja rakennusteollisuudessa ja julkisella puolella. Nyt pulaa on niin koodareista, sairaanhoitajista kuin palvelualojen työntekijöistäkin.

– Finanssikriisin kaltainen taantuma vaikuttaa kuitenkin epätodennäköiseltä, mutta talouskasvun hidastuminen vähintäänkin vääjäämättömältä, Keskinen arvioi. 

VIhreät kertoivat viikonloppuna puoluekokouksessaan haluavansa työllisyysasteen 80 prosenttiin:

Vihreät haluaa työllisyysasteen 80 prosenttiin tällä vuosikymmenellä 2:33

Lue myös:

    Uusimmat