Mainos

Työeläkeyhtiö Varman sijoitustuotot laskivat

Työeläkeyhtiö Varman sijoitusten tuotot ovat laskeneet vuoden takaisesta.

Varman sijoitukset tuottivat tammi-syyskuussa 1,1 prosenttia, kun viime vuonna vastaavana ajanjaksona tuotto oli 6,1 prosenttia. Sijoitusten markkina-arvo oli syyskuun lopussa 40,4 miljardia euroa, kun vuotta aikaisemmin se oli 39,9 miljardia.  

Varman tammi-syyskuun osakesijoitustuottoja painoi elokuun osakemarkkinalasku. Kolmannella vuosineljänneksellä sijoitusmarkkinoita painoivat myös Kiinan talouskasvuhuolet sekä odotukset Yhdysvaltojen keskuspankin koronnostosta.   

– Pörssikurssien pudotus vaikutti selvästi Varman salkun tuottoon kohtalaisen suuren osakepainon takia, kertoo Varman sijoituksista vastaava varatoimitusjohtaja Reima Rytsölä.  

Rytsölä arvelee, että heilunta jatkuu entisestään ja huonoja kvartaaleja nähdään myös jatkossa. Hänen mukaansa Varman vakavaraisuus kestää riskinottoa.   

– Uskomme, että erittäin kevyen rahapolitiikan ympäristössä suurempi osakeriski kannattaa pitkällä aikavälillä, vaikka lyhyellä perspektiivillä se voi syödä tuottoja, Rytsölä sanoo.    

Eläkeyhtiöstä kerrotaan, että sijoitusten hajautus hedge-rahastoihin, kiinteistöihin ja listaamattomiin arvopapereihin pienensi kurssien laskusta johtuneita riskejä.   

Eläkeyhtiö kuvailee tulevaisuuden toimintaympäristöään vaativaksi. Suurimmat ongelmat liittyvät työttömyyden kasvuun.    

– Eläkkeiden rahoituksen näkökulmasta työttömyyden paheneminen ja erityisesti pitkäaikaistyöttömyyden syveneminen ovat ongelmia, sillä pääosa maksussa olevista eläkkeistä rahoitetaan suoraan eläkemaksuina kerättävillä varoilla, Varma kertoo tiedotteessaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.