Varman sijoitusten tuotto nousi yhtiön historian parhaaksi

Eläkeyhtiö Varman sijoitusten tuotto nousi viime vuonna yhtiön historian parhaaksi.

Yhtiö luonnehtii viime vuotta sijoittajan kannalta poikkeuksellisen suotuisaksi.  

Tuotot nousivat 18,5 prosenttiin, kun toissa vuonna tuotot olivat 2,8 prosenttia. Sijoitukset tuottivat 9,3 miljardia euroa, ja sijoitusten arvo kohosi viime vuoden lopussa 59 miljardiin euroon. Varman sijoitusten 10 vuoden nimellistuotto on 7,1 prosenttia.

– Toisesta koronavuodesta tuli yllättävän hyvä suomalaiselle työeläkejärjestelmälle. Varmalle vuosi 2021 oli historiallinen, sillä sijoitustuotto kipusi uuteen ennätykseensä, kertoo toimitusjohtaja Risto Murto tiedotteessa.

– Myös eläkemaksujen pohjana oleva palkkasumma kasvoi merkittävästi ja työkyvyttömyyseläkehakemusten määrä laski.

Hänen mukaansa koronapandemiasta ei ole syntynyt samanlaista laajaa talouden laskua kuin finanssikriisistä yli 10 vuotta siten.

–  Päinvastoin, viime vuonna olimme pandemiasta huolimatta klassisessa nousukaudessa. Nyt Yhdysvalloissa pohditaan, kuumeniko talous jo liikaakin, Murto sanoo.

Pelkona liiallinen korkojen nosto

Varman sijoituksista vastaava varatoimitusjohtaja Reima Rytsölä arvioi, että sijoitusmarkkinoiden tulevaisuudennäkymät kulminoituvat siihen, miten markkinat pystyvät suodattamaan tulevan rahapolitiikan kiristyksen.

–  Yhdysvaltain keskuspankilla Fedillä alkaa olla kova kiire nostaa ohjauskorkoa, ja pelkona on, että myöhästymisen takia korkoa joudutaan nostamaan liikaa, Rytsölä ounastelee. 

9:35
Voiko viime viikon tapaiset osakekurssien heittelyt vaikuttaa suomalaisten varallisuuteen ja eläkevaroihimme? Varman toimitusjohtaja Risto Murto

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja