Tympääntynyt Sebastian Vettel vuoti itse tiedot Ferrari-erostaan, Charles Leclerc rikkoi sisäisiä sopimuksia – F1-kevään jymyjutusta kiertää kovia väitteitä

F1-asiantuntijalle Vettelin lähtö Ferrarilta tuli tietynlaisena sokkina – korvaaja saatetaan julkistaa piankin 5:14
C Moren asiantuntija Toni Vilander esitti MTV Uutiset Livessä näkemyksensä Ferrarin ja Sebastian Vettelin erosta.

Sebastian Vettelin ja Ferrarin kuusivuotisen yhteistyön päättymisestä uutisoitiin ensimmäisen kerran maanantaina illalla. Tiistaina aamulla Ferrari vahvisti tiedot oikeiksi omalla lehdistötiedotteellaan. Tämä tiedetään, mutta se, mitä kaikkea taustalla tapahtui, on osittain hämärän peitossa.

F1-kevään suurimman uutisen kertoivat ensimmäisinä saksalaiset Motorsport-Total ja Auto Motor und Sport.

Motorsport-Total julkaisi oman juttunsa ensin, Auto Motor und Sport seurasi vasta hetkeä myöhemmin perässä, sillä heidän oli alun perin pitänyt julkaista uutinen "sopimusteknisten syiden vuoksi" vasta tiistaina aamulla.

Brittiläisen Daily Mail -lehden F1-toimittaja Jonathan McEvoy lyö asiaan liittyen nyt lisää pökköä pesään kertomalla, että Vettel olisi itse vuotanut uutisen saksalaislehdille.

Daily Mailin mukaan Vettel oli kokenut ajautuvansa kakkoskuskin asemaan, mikäli hän allekirjoittaisi talllin tarjoaman yksivuotisen jatkosopimuksen. Charles Leclercistä oli jo tehty Ferrarin nimellinen ykköskuljettaja, kun hänen kanssaan allekirjoitettiin joulun alla vuoteen 2024 ulottuva jatkosopimus.

– He eivät enää uskoneet Sebastianiin, Daily Mailille puhunut italialaislähde kommentoi.

Auto BildinRalf Bach ja Bianca Garloff puolestaan kirjoittavat, että Vettel tympääntyi Ferrarin sisäiseen politikointiin. 

– Hänen nuori tallikaverinsa, jonka manageri on FIAn puheenjohtajan ja Ferrarin entisen tallipäällikön Jean Todtin poika Nicholas Todt, rikkoi viime kaudella useita sisäisiä sopimuksia. Ja siitä huolimatta Leclerc on Ferrarin tulevaisuus, joka nauttii tallin ehdotonta tukea.

Toiseksi syyksi Vettelin lähtöön kerrotaan se, että saksalainen olisi epäillyt Ferrarin mahdollisuuksia ja suorituskykyä tulevina vuosina, kun talli joutuu FIAn tutkinnan johdosta toimimaan taas sääntöjen mukaisesti.

Ferrarin moottorissa oli viime vuosina tiettyjä sääntöjen vastaisia yksityiskohtia, jotka mahdollistivat sen, että Ferrari sai moottoristaan mahdollisesti enemmän tehoa irti kuin kilpailijansa.

– Vettel ei halua olla kuljettaja, joka voittaa temppujen ansiosta, Auto Bild kirjoittaa.

Useiden eri lähteiden mukaan Vetteliä seuraa Ferrarilla Carlos Sainz, joka ajaa nykyään McLarenilla. Sainzin tyhjäksi jättämälle McLaren-jakkaralle ollaan viemässä Renault'n Daniel Ricciardoa.

Lue myös:

    Uusimmat