Tylsästä pihasta kutsuvaksi kesäkeitaaksi

Ajatuksella sisustettu pihan oleskelupaikka elää asukkaiden tarpeiden mukaan. Parhaimmillaan pihan oleskelualue muuttuu niin juhlapaikaksi kuin lepotilaksikin aina tarpeen mukaan.

Kesäinen puutarha tarjoaa nautintoja niin aamuvirkulle kuin yöeläjälle, jota valoisat kesäyöt houkuttelevat valvomaan ja nauttimaan lyhyen sesongin jokaisesta hetkestä.

Viihtymisen tueksi luodaan terassille, parvekkeelle tai muihin ulkotiloihin uusia kokonaisuuksia ja pieniä yllätyksiä. Parhaimmillaan pihan oleskelualueet toimivat lepo-, seurustelu- ja juhlapaikkana; olohuoneen jatkeena, joka muuttuu joustavasti vuorokauden aikojen ja tilanteiden mukaan.

Värien ja tyylien leikkiä

Kesäkeidasta somistettaessa mielikuvitus rikkoo rajoja. Räiskyvä tunnelma syntyy iloisista väreistä ja persoonallisista kalusteista. Elämän jäljet saavat näkyä.

Tunnelma voi ammentaa kodin muusta sisustuksesta tai olla sille vastapainoa. Inspiraation lähteeksi poimitaan muistoja mummolasta, Välimeren henkeä tai itämaista eksotiikkaa. Kokonaisuuden viimeistelevät teemaan sopivat kasvit.

Monikäyttöisyys lähtee kalusteista

Kesäinen piha on kutsujen ja juhlien aitiopaikka, jonka viihtyisyydessä ja käytännöllisyydessä huolellisesti valitut kalusteet näyttelevät isoa roolia. Taitettavat istuimet on kätevä ottaa esille tarvittaessa. Trendikäs vaihtoehto on myös penkki, joka toimii sekä istuimena että tarjoilualustana.

Sisustuksen katseenvangitsijana voi olla vaikkapa värikäs tuoli, joka on kuin herkullinen karamelli. Maanläheiset ja harmoniset värit ovat sisustajan klassikkovaihtoehtoja. Uusia tulokkaita ovat kevytrakenteiset kalusteet ja astiat, joiden värit kilpailevat suosiosta puutarhan kukkaloiston kanssa.

Nostalgiset työkalut

Kesäisessä huoneessa hämärtyy sisä- ja ulkotilan välinen raja. Ulkona puuhastelu on mukavaa jopa sadesäällä. Rakkaimmat aarteet kannattaa kuitenkin suojata pisaroilta.

Kalusteiden ja kesäkukkien lisäksi sisustaa voi yrtein ja kesäkeittiön apuvälinein, joita on kätevintä säilyttää grillipaikan lähettyvillä.

Trendikkään pihan sisustuksessa ei työkaluja piiloteta vajan hämärään nurkkaan, vaan tikkaat, lapiot ja puutarhatyökalut saavat olla rohkeasti näkyvillä. Puutarhanikkarin välineet hivelevät silmää ja tuovat huumoria arkeen. Ajan patinoimia haravia ja muita vanhanajan tarvikkeita voi metsästää somisteeksi esimerkiksi kirppareilta.

Iltavirkun kesäyö

Paahteinen päivä puutarhassa kääntyy kohti lempeää iltaa. Yökukkujan parveke herää eloon, kun muut ovat Höyhensaarilla. Valoisina kesäöinä ei uni välttämättä tule houkuttelemallakaan. Silloin lähdetään omalle pihalle öiselle piknikille.

Kesäkeitaaseen sisustetaan kodikas pesä, jossa kaikki tarvittava on lähellä. Nautiskelija ottaa mukavan asennon hyvässä tuolissa ja uppoutuu kenties lukemaan kirjaa tai nauttimaan suloisesta suvesta kaikilla aisteilla. Eväskoriin pakataan herkullista syötävää ja kainaloon napataan pehmoinen peitto. Uuteen päivään herätään aamun sarastaessa käsikkäin luonnon kanssa.

Teksti: Marianne Nygård / Mediafocus

Kuvat: Asko, House Doctor, Pentik, Rice

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja