Tykkivahvistus nousi sankariksi – Raimo Helmisen TPS väänsi historiallisen voiton uuden kiekkosarjan avauksessa

TPS ja Tappara tahkosivat trillerin jääkiekon uuden sarjan 3v3 Super Seriesin avausottelussa. Turkulaisisännät veivät lopulta voiton voittomaalikilpailun jälkeen 3–2.

TPS:n kesällä hankkima yhdysvaltalaishyökkääjä Josh Kestner laukoi sarjan ensimmäisen maalin ottelun toisessa erässä. Hän nousi toisessa erässä vasenta laitaa myöten ylös ja iski verkot tötterölle terävällä rannelaukauksella.

Jääkiekkolegenda Timo Pärssisen poika Juuso Pärssinen veivasi namutellen TPS:n 2–0-johtoon, mutta Tappara kampesi varsinaisella peliajalla vielä Teemu Suhosen ja Kristian Kuuselan maalin edustalta iskemillä osumilla 2–2-tasalukemiin.

Pärssisellä oli loistopaikka iskeä TPS takaisin keulille viimeistä edellisellä minuutilla, mutta hänen yrityksensä läpiajossa jäi piippuun.

Ottelu eteni voittomaalikilpailuun, jossa vain TPS:n Kestner onnistui avausparissa ja näin Raimo Helmisen luotsaamat turkulaiset nappasivat tiukan voiton.

Kestner voitti viime kaudella ECHL:n maalikuninkuuden ja pistepörssin, ja hänet valittiin sarjan arvokkaimmaksi pelaajaksi. Hän naputti tuolloin 58 otteluun tehot 33+40=73.

Turussa tänään vielä neljä peliä

Super Seriesin avauspäivänä Turussa tahkotaan tänään vielä neljä ottelua. Mukana ovat Liiga-joukkueista TPS:n ja Tapparan lisäksi HIFK sekä Ilves.

Jokaisessa uutuussarjan ottelussa pelataan kaksi 10 minuutin erää. Jäällä on kultakin joukkueelta kerralla kolme kenttäpelaaja sekä maalivahti.