Tyhjillään olevista sairaalatiloista löytyi jälleen salaisia papereita Pirkanmaalla – "Materiaali on tuhottu"

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin tyhjillään olevista sairaalatiloista on löytynyt salaiseksi luokiteltuja papereita, tiedottaa Tampereen yliopistollinen sairaala Tays.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri kertoi jo elokuussa, että Ylisen kuntoutuskeskuksen lukituista tiloista löytyi papereita, jotka sisälsivät tietosuojan piiriin kuuluvia henkilötietoja entisistä asukkaita ja henkilökunnan jäsenistä.

Tämän jälkeen sairaanhoitopiiri teki tarkastukset sen kaikkiin tyhjillään oleviin sairaalakiinteistöihin, joista löytyi lisää salaiseksi luokiteltuja asiakirjoja.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja Taysin tietohallintojohtaja Pasi Lehmus kertoo Ylelle, että uusia tarkastuksia tehtiin yhteensä kolmeen kiinteistöön.

– Tiloista löytynyt tietosuojattava materiaali on tuhottu ja tietoturvaloukkauksista on tehty asianmukaiset ilmoitukset tietosuojavaltuutetun toimistoon, Tays kertoo tiedotteessaan.

Tays kertoo ohjeistaneensa, että jatkossa kaikkien tulevien muuttojen yhteydessä tulee tehdä pakollinen tietosuojatarkistus.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja