Vastaamo selvitystilaan – toiminta ja terapeuttien vastaanotot jatkuvat

MTV kävi Vastaamo-murtajaa jahtaavan valkohattuhakkerin kotona – tällaisia tietoja mahdollisesta tekijästä on löydetty 6:44
MTV kävi Vastaamo-murtajaa jahtaavan valkohattuhakkerin kotona

Psykoterapiakeskus Vastaamo asetetaan selvitystilaan.

Selvitystilasta huolimatta yhtiön toimintaa pyritään jatkamaan toistaiseksi. Terapeuttien vastaanotot jatkuvat selvitystilan ajan.

– Kannustamme asiakkaita samalla keskustelemaan oman terapeuttinsa kanssa terapiasuhteensa ja oman hoitonsa jatkosta, yhtiö kertoo tiedotteessa.

Asioista päätti Vastaamon yhtiökokous eilen.

Selvitystilan aikana yhtiökokouksen määräämä selvitysmies, asianajaja Lassi Nyyssönen hoitaa Vastaamon asioita ja korvaa hallituksen ja toimitusjohtajan. Yhtiön varat ja velat selvitetään sekä arvioidaan, onko liiketoimintaa tai sen osia mahdollista realisoida.

–  Mikäli selvityksen tuloksena yhtiön velat ovat suuremmat kuin varat, yhtiö joudutaan hakemaan konkurssiin, tiedotteessa sanotaan.

Yhtiö kertoo selvittäneensä vaihtoehtoja selvitystilalle, kuten rahoitusratkaisuja ja yritysjärjestelyjä, mutta toistaiseksi niiden toteuttaminen on osoittautunut ylivoimaiseksi.

Taustalla tietomurto

Vastaamo tiedotti julkisesti viime lokakuun lopulla, että se oli joutunut tietomurron ja kiristyksen kohteeksi, minkä jäljiltä sen asiakkaiden luottamuksellisia tietoja oli joutunut vääriin käsiin.

Sittemmin useat ihmiset ovat kertoneet saaneensa tietomurtoon liittyviä henkilökohtaisia kiristysviestejä. Varastetussa tietokannassa oli kymmenientuhansien ihmisten tiedot.

Vastaamo teki poliisille rikosilmoituksen tietomurrosta 29. syyskuuta. 

Katso video: Näin vapaa toimittaja pääsi Vastaamo-kiristyksen jäljille – 32 000 potilaskertomusta poliisille välikäden kautta:

Näin vapaa toimittaja pääsi Vastaamo-kiristyksen jäljille – 32 000 potilaskertomusta poliisille välikäden kautta 3:12

Lue myös:

    Uusimmat