Tyhjiä viinapulloja, tuhoutuneita tankkeja ja armeijan lomakkeita – ukrainalaissotilaat esittelivät hylättyä venäläistukikohtaa

Tyhjiä viinapulloja, tuhoutuneita tankkeja ja armeijan lomakkeita – ukrainalaissotilaat esittelivät hylättyä venäläistukikohtaa Harkovan lähellä 4:31
Ukrainalaissotilaat esittelivät tukikohtaa, joka heidän mukaansa kuului Venäjälle

Ukrainan armeija on esitellyt toimittajille paikkaa, jossa he kertovat venäläissotilaiden majailleen lähellä Harkovaa.

Sotilaat esittelivät venäläisten tukikohtanaan pitämää rakennusta pellon reunassa Mala Rohan kylässä.

– Tältä pellolta venäläisjoukot ampuivat tietä, joka johtaa Tšuhujivista Harkovaan. Tie oli tukittu ja he ampuivat sillä kulkevia siviilejä, kuvailee sotilas Dmytro toimittajille.

– Heitä ei kiinnostanut, olivatko kohteet miehiä, naisia vai lapsia.

Maaliskuun lopulla ukrainalaisjoukot ottivat takaisin haltuunsa Harkovan vieressä sijaitsevan Mala Rohan kylän.

– Tulimme pellolle tien sivusta ja ojan uomalta. He eivät nähneet meitä, eivätkä tienneet meidän lähestyvän, Dmytro sanoo.

Nyt pari viikkoa myöhemmin venäläisjoukoista oli enää jäljellä tuhoutuneita sotilasajoneuvoja, runsaat määrät roskia, vaatteita ja tyhjiä alkoholipulloja.

Rakennuksen sisältä löytyi hylättyjä ammuksia, ruoanlaittotarvikkeita, Venäjän puolustusministeriön lomakkeita ja puhelimia.

Maahan kaivetussa kuopassa oli yhä sisällä vainaja. Ukrainalaissotilaiden mukaan hän on taistelussa menehtynyt venäläissotilas.

Koillis-Ukrainassa lähellä Venäjän rajaa sijaitseva Harkovan alue on ollut sodan alusta alkaen kovan tulituksen alaisena.

Päivitetty kello 13.32: Korjattu kirjoitusasua kolmanneksi viimeisessä kappaleessa.

Lue myös:

    Uusimmat