Tyhjään maaliin lauottu osuma ratkaisi NHL:n pudotuspelipaikan erikoisella tavalla

NHL:ssä miteltiin Suomen aikaa keskiviikkoaamuna viimeisistä pudotuspelipaikoista poikkuksellisessa tilanteessa. Washington Capitalsin T. J. Oshien tyhjiin laukoma maali johdatti joukkueen pudotuspeleihin ja 2–1-voittoon Philadelphia Flyersista.

Kolme minuuttia ennen ottelun loppua syntynyt Oshien maali lienee yksi epätodennäköisimmistä ottelun saati pudotuspelipaikan kohtalon ratkaisseista osumista.

Peli oli tasan, kun Flyersin päävalmentaja John Tortorella otti maalivahtinsa vaihtoon ja lähetti lisähyökkääjän kentälle. Philadelphian oli pudotuspelihaaveita elätelläkseen voitettava ottelu varsinaisella peliajalla. Samalla se tarvitsi Montrealin voittoa Detroitista varsinaisella peliajalla ja myöhemmin New York Islandersin voittoa Pittsburgh Penguinsista.

Tortorella ei tiennyt, että noin minuuttia aikaisemmin Detroit oli tasoittanut ottelun Montrealia vastaan 3,3 sekuntia ennen loppua ja sinetöinyt näin jo Flyersin kohtalon. 

Capitalsin voiton tyrehtyivät myös Detroitin ja Pittsburghin pudotuspelihaaveet.

Capitals keräsi lopulta 91 pistettä. Red Wings ylsi samaan pistemäärään, mutta sillä on vähemmän varsinaisen peliajan voittoja. Flyersin pistesaldoksi jäi 88 pistettä. Pittsburgh Penguinsilla on vielä yksi ottelu pelaamatta, mutta 88 pisteessä se ei pysty enää kirimään eroa umpeen.

Washington kohtaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella runkosarjan voittaneen New York Rangersin.

Lue myös:

    Uusimmat