Mainos

Twitterissä irvailtu Trumpin tilin lyhytaikaiselle sulkeutumiselle – "Työntekijä ansaitsisi mitalin"

Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin henkilökohtaisen Twitter-tilin hetkellinen sulkeutuminen on kirvoittanut sekä irvailua että järkytystä.

Trumpin aktiivisesti käyttämä @realDonaldTrump-tili katosi hetkellisesti Yhdysvaltojen aikaa torstaina eli varhain perjantaina Suomen aikaa. Tili ehti olla poissa käytöstä 11 minuutin ajan.

Taustalla ei välttämättä ollutkaan Twitterin työntekijän inhimillinen virhe, kuten yhtiö ensin riensi kertomaan. Yhtiön myöhempi tviitti viittasi siihen, että kyseessä saattoi olla tahallinen teko. Twitterin selvityksessä oli ilmennyt, että työntekijä oli ollut asiakaspalvelutehtävissä viimeistä työpäiväänsä.

Twitter kertoi tutkivansa asian perusteellisesti.

Perjantaina iltapäivällä Trump tviittasi aiheesta itse. Hän kommentoi "kelvottoman työntekijän" tekoa hieman kryptisesti. Trump arveli, että "sana vihdoin leviää" ja "sillä alkaa olla vaikutusta".

Politico Magazinen päätoimittaja Blake Hounshell kauhisteli mahdollisuutta, että liikkeelle olisikin lähtenyt valeviestejä, esimerkiksi ydiniskusta Pohjois-Koreaa vastaan.

– On shokeeraavaa, että satunnainen Twitterin työntekijä pystyy sulkemaan presidentin tilin, Hounshell tviittasi.

Toisaalta Twitterissä kiiteltiin Trumpin tilin hetkellistä sulkua. Tviittaavat kirjoittivat, kuinka asiasta vastuussa oleva työntekijä ansaitsisi mitalin.

Eräässä suositussa tviitissä taas todettiin, että liberaalien juhlinta Trumpin tviittitauosta todistaa siitä, kuinka nämä kannattavat sensuuria ja vihaavat vapaata sanaa.

Trumpin henkilökohtaisella tilillä on 41,7 miljoonaa seuraajaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.