Mainos

Twitter ei unohda: Näin rajusti Trump hyökkäsi Clintonia vastaan

"Miksi ketään ei panna syytteeseen? Etsikää vuotaja NYT!" Donald Trumpin vaalikampanja perustui syytöksiin, joiden mukaan Clinton oli vuotanut valtiollisia salaisuuksia. Nyt Trumpia itseään epäillään samantyyppisestä ongelmasta  – luottamuksellisten tietojen saattamista venäläisten tietoon. Twitter ei kuitenkaan unohda Trumpin omia turvallisuustölväyksiä Clintonille.

Useat amerikkalaisviestimet ovat tänään nostaneet esiin presidentti Donald Trumpin vaalikampanjan aikaiset syytökset demokraatteja ja Hillary Clintonia vastaan. Salaisuuksien vuotamisesta venäläisille nyt syytetty presidentti Donald Trump perusti merkittävän –  ehkä suurimman – osan koko vaalikampanjaansa vastustajansa Hillary Clintonin syyttelemiseen siitä, että tämä on vuotanut valtion salaisuuksia julkisuuteen.

Washington Post -lehden mukaan Trump on esitellyt "erittäin salaisia" tiedustelutietoja Venäjän ulkoministeri Sergei Lavroville sekä suurlähettiläs Sergei Kisljakille Valkoisessa talossa viime viikolla.

Kootut Twitter-syytökset viime ajoilta

Trumpin syytöksiä löytyy lähes loputtomasti hänen vaalitilaisuuksistaan, mutta kirjallisessa muodossa niitä löytyy runsaasti myös Twitteristä. Tässä valikoima Trumpin turvallisuustwiittejä ennen tuoreinta paljastusta.  

– (Tiedustelujohtaja) James Clapper ja muut ovat sanoneet että ei ole mitään todisteita että Presidentti on vehkeillyt Venäjän kanssa, Tämä juttu on VALEUUTINEN ja kaikki tietävät sen! Trump jatkoi.

– Tosiuutinen johon kongressin, FBI:n ja muiden pitäisi perehtyä, on salaisten tietojen vuotaminen. Vuotaja pitää löytää nyt! Trump vaati 20.3.2017.

– FBI on täysin kyvytön pysäyttämään kansallisen turvallisuuden vuotajia, jotka ovat tunkeneet hallintoome jo pitkään. He eivät…

– …pysty edes löytämään vuotajia FBI:n itsensä sisältä. Luottamuksellista tietoa annetaan medialle, ja sillä on tuhoisa vaikutus Yhdysvalloille. ETSIKÄÄ NYT! Trump tilitti 24.2.2017.

– Vuotaminen, ja jopa laiton salaisen tiedon luotaminen – Se on ollut iso ongelma Washingtonissa jo vuosia. Epäonnistunut New York Times (ja muut) joutuu pyytämään anteeksi! Trump twiittasi 16.2.2016.

– Todellinen skandaali tässä on se, että "tiedustelu" on luovuttanut salaista tietoa ulkopuolisille kuin karkkia. Hyvin epäamerikkalaista! Trump twiittasi 15.2.2017.

– Hillaryn henkilökunta ajatteli että sähköpostiskandaali vain katoaa. Kuka näille ihmisille uskoisi kansallista turvallisuutta? Trump kysyi 16.10.2016.

– Hillary Clintonin huoleton salaisen serverin käyttö saattoi kansallisen turvallisuuden vaaraan, Trump totesi 5.10.2016.

– Wikileaks todistaa, että jopa Clintonin oma kampanja tiesi että Kavala käytti salaista tietoa väärin, mutta ketään ei panna syytteeseen? HUIJAUSTA! Trump twiittasi 17.10.2016.

– Valehteleva Hillary Clinton väitti FBI:lle että hän ei muka tiennyt että C-merkki asiakirjoissa tarkoittaa CLASSIFIED (SALAINEN). Kuinka tämä on mahdollista? Trump kysyi 5.9.2016.

– Clintonille ei pitäisi antaa kansallisia turvallisuusbriiffejä, hän on kuin ase ilman varmistinta, hänellä on poikkeusellisen huono arvostelukyky ja vaistot, Trump twiittasi 30.7.2016.

– Kavala Hillary Clinton ja hänen tiiminsä ”olivat äärimmäisen huolettomia käsitellessän erittäin herkkää, hyvin luottamuksellista tietoa”. Ei pätevä! Trump julisti 6.7.2016.

– FBI:n johtaja sanoo että Kavala Hillary vaaransi kansallisen turvallisuuden. Ei syytettä. Vau! #Huijaussysteemi, Trump sanoi 5.7.2016.

Twitter-syyttelyllä pitkä historia

Trump on kuitenkin avautunut kansallisen turvallisuuden asioista jo kauan ennen varsinaista vaalikampanjaakin. Hän on usein pilkannut demokraatteja turvallisuusasioista mm. vuosina 2012 ja 2013.

– Kiina, Venäjä ja Iran nauravat meille. Meillä on heikot johtajat, jotka vaarantavat kansallisen turvallisuutemme. Vaarallisia aikoja, Trump sanoi 12.9.2013.

– Armeijaväki hyökkää Barack Obamaa vastaan Bin Laden -vuodoista – he uskovat että hän käyttää tätä hyödykseen. Eipä paljon yllätä… Trump twiittasi 16.8.2012.

– Kammottavaa että Barack Obama ei asettanut itsenäistä neuvostoa tutkimaan turvallisuusvuotoja. Ei mitään luotettavuutta, Trump päivitteli 27.6.2012.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.