Tv-juontaja ryhtyy taikuriklovniksi − katso!

Kaikkeen sitä ihminen ryhtyy! Mutta jos asia on tarpeeksi hyvä, niin pakkohan sitä on suostua – vaikka sitten tekisi itsensä ihan naurunalaiseksi. Studio55.fin juontaja Markku Veijalainen kertoo mielenkiintoisesta projektistaan.

Joku on ehkä nähnyt alkuvuodesta televisiossa esitetyn kampanjan, jossa julkisuuden henkilöt lupaavat tehdä jotain uutta ja erilaista, mikäli te, hyvät katsojat, ryhdytte Mannerheimin Lastensuojeluliiton kummeiksi.

Minutkin kutsuttiin mukaan tähän hienoon kampanjaan ja samalla kysyttiin, mikä olisi minun panokseni hyvän asian puolesta.

Neljän pikkupojan vaijana (=isoisä) mieleen tuli tietysti jotain, mikä saisi lapset hyvälle tuulelle. Ja silloin mieleeni välähti: Haluan esiintyä lapsille!

Mutta koska vanhat Beatles-muisteloni tuskin kiinnostaisivat tämän päivän päiväkerholaisia, minun oli keksittävä jotain muuta.

Taikurin oppipojaksi

Olin aina halunnut olla taikuri ja klovni. Niinpä päätin esiintyä taikatemppuja tekevänä klovnina. Näin uskoin, että voisin selvitä urakasta, vaikka kaikki temput eivät onnistuisikaan.

Kampanjan järjestäjät hankkivat minulle opettajaksi Markus Tervon, taikureiden Suomen mestarin alle 18-vuotiaiden sarjassa. Markus, 14 vuotta, on muuten mukava nuori mies, mutta opettajana niin kunnianhimoinen kaveri, että lahjaton oppilas on pantu koville! Taikatemput eivät onnistu ilman tiukkaa harjoittelua, ja Markuksen tiukan kontrollin alaisena minkäänlainen lintsaus ei onnistu.

Minulla on nyt työn alla viisi temppua. Niistä on koostettu noin kuuden minuutin mittainen taikashow. Tässä vaiheessa, kun koko juttu on vielä täysin levällään ja opettaja stressaantunut, minulla on vielä kaksi viikkoa aikaa pelastaa kasvoni.

Mapen taikashown jäähyväisensi-ilta on Helsingin Messukeskuksessa 15.4.2011, Lapsi 2011 -messuilla.

Tähän mennessä olen oppinut jo sen, että suutari pysyköön lestissään ja itse aion tästedes – siis messukeikan jälkeen – nauttia onnistuneista taikatempuista katsomon puolella.

Studio55.fi/Markku Veijalainen

Klikkaa kuvaa ja katso video Mapen taikatemppuharjoittelusta

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja