Tuulilasi mäsänä – miten selvitä vaihdosta halvimmalla: vakuutus, paikkaus vai vaihto?

Kevät on ilmassa lentelevien nastojen ja kivien aikaa sillä tienpinnat ovat talven jäljiltä huonossa kunnossa.

Tuulilasien kannalta tilanne on ikävä, sillä ilmassa lentää keväisin sekä nastoja että kiviä ja laseja rikkoutuu.

Miten on lompakon kannalta tehokkainta hoitaa lasin korjaaminen?

– Asia riippuu paljon tuulilasissa olevasta vauriosta, lasin hinnasta ja lasivakuutuksesta sekä sen omavastuusta. Osa vakuutusyhtiöistä korjaa tuulilasin ilman omavastuuta. Korjausten hinnat vaihtelevat pääsääntöisesti 45-70 euron välillä. Joku on saattanut onnistua hankkimaan myös sellaisen lasivakuutuksen, jonka avulla lasinvaihtokin onnistuu ilman omavastuuta, Autoliiton koulutuspäällikköTeppo Vesalainen kertoo.

Korjauksesta tai lasinvaihdosta ei usein aiheudu bonusmenetyksiä. Asia on syytä varmistaa oman vakuutuksen ehdoista. Yleisimmin lasivakuutuksen omavastuut ovat noin 150-200 euroa.

– Tuulilasin hinnat vaihtelevat. Vanhempaan autoon tuulilasin saattaa saada 250 eurolla, kun taas uudempaan se saattaa maksaa pitkälti toista tuhatta – ellei enemmänkin. Uudempien autojen tuulilasit ovat suurempia ja lasin alta löytyy erilaisia kameroita ja tunnistimia, jotka asettavat enemmän vaatimuksia lasille ja asennustyölle. Uudemmat lasit kiinnitetään autoon liimalla, kun aiemmin ne olivat kiinni tiivisteen avulla. Näistä seikoista muodostuu laaja hintaskaala, Vesalainen paaluttaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja