Mainos

Tuuli lisää pakkasen purevuutta – Kohta palelee entistä enemmän

Suomessa hytistään koko viikko etelää myöten kovissa pakkasissa. Kylmin ilmamassa saapuu idästä keskiviikoksi.

– Keskiviikko näyttää tällä hetkellä jo hyvinkin kylmältä päivältä. Etelässä torstai tulee olemaan viikon kylmin päivä, ennustaa Forecan päivystävä meteorologi Riikka Lahtinen.

Pohjois-Suomessa ja itärajalla lämpötila saattaa paikoin laskea jopa 40 miinusasteeseen viikon puolessa välissä.  

2:37

Tänään aamulla etelässä on saatu ajoittaisia lumisateita ja lämpötilat ovat yleisesti olleet miinus 10 pakkasasteen tuntumassa tai yli. Keski-Suomessa on vielä kireämpää pakkasta ja pohjoisessa jopa 26 pakkasastetta.

– Ensi yönä pakkanen kiristyy lisää, mutta tämä riippuu vielä pilvisyydestä, kertoo Lahtinen. 

Jos pakkanen paukkuukin, niin tuuli lisää entisestään sen purevuutta.

– Tuuli purevoittaa pakkasta koko maassa. Esimerkiksi Helsingissä on nyt aamulla -15 astetta ja tuulta noin viisi metriä sekunnissa. Tämä tuntuu samalta kuin lähes 25-asteinen pakkanen tyynellä säällä. 

Lumi pöllyää teillä

Pilvisyys vaihtelee tänään ja heisääkko lumisadealue kulkee maan yli länteen. Itärajalla tulee Lahtisen mukaan yleisemmin tänään lumisateita, mutta lumikertymä jää maltilliseksi. 

– Kevyttä pakkaslunta tulossa. Etelässäkin lumikertymää tulee vain 3–5 senttimetriä. Autoilessa kuitenkin pitää olla tarkkana, koska lumi pöllyää kovasti teillä. 

Helsingin tieliikennekeskuksesta kerrotaan, että pöllyävästä lumesta huolimatta aamun liikenne on sujunut pääosin hyvin.

– Lumi ei ole vaikuttanut. Uudenmaan alueella liikenne sujunut hyvin ja rauhallisesti. Aikaisin aamulla Kehä I:llä oli pieni onnettomuus, mutta se meni nopeasti ohitse, tieliikennekeskuspäivystäjä Ville Varjonen kertoo.


Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.